Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι νησιώτες στέκονται στο πλευρό των ναυτεργατών

Πολύμορφα εκφράστηκε η συμπαράσταση στους απεργούς σε πολλά νησιά της χώρας

Με επιτυχία δόθηκε η απεργιακή μάχη των ναυτεργατών στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου. Στο πλευρό των ναυτεργατών βρέθηκαν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι της πόλης και της υπαίθρου, καθώς βιώνουν καθημερινά τις δραματικές γι' αυτούς συνέπειες της πολιτικής που στηρίζει τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους, γενικά το μεγάλο κεφάλαιο.

Στη Χίο, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, αλλά και μαζικών φορέων του νησιού, στο νοσοκομείο της Χίου, καταγγέλλοντας τη διάλυση του Οίκου Ναύτου, αλλά ταυτόχρονα ξεδίπλωσαν συνολικά το ζήτημα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, δημόσιας και δωρεάν. Το νησί στάθηκε σύσσωμο στο πλευρό των ναυτεργατών, ενώ καταδίκασε τη μεσοβέζικη στάση του Επιμελητηρίου Χίου, το οποίο απ' τη μια έκανε λόγο για σωστά και δίκαια αιτήματα και απ' την άλλη ότι η χρονική στιγμή της απεργίας δεν είναι ...κατάλληλη!

Στη Λέσβο, απ' τα χαράματα οι ναυτεργάτες βρέθηκαν στις πύλες των πλοίων, περιφρουρώντας την απεργία τους. Οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μυτιλήνης στάθηκαν στο πλευρό των απεργών, όπως και η πλειοψηφία των φορέων. Την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική που, στηρίζοντας το μεγάλο κεφάλαιο τσακίζει τους μικρούς παραγωγούς και κτηνοτρόφους αναδεικνύει άλλωστε η ένταση των αδιεξόδων: Είναι χαρακτηριστικό πως, φέτος, οι κτηνοτρόφοι πουλάνε τ' αρνιά τους 4,5 ευρώ, από 5,5 ευρώ πέρσι, ενώ το κόστος ζωής και οι δαπάνες για την εκτροφή των ζώων έχει εκτοξευτεί.

Και στη Ρόδο, οι εργατικοί φορείς του νησιού στάθηκαν στο πλευρό των απεργών με ανακοινώσεις: Το Εργατικό Κέντρο, οι Οικοδόμοι Αρχαγγέλλου, οι Συνταξιούχοι του νησιού, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου MIRA - MARE. Απ' την άλλη, απέναντι στην απεργία στάθηκαν οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού και οι Εμπορικοί Σύλλογοι, μιλώντας για χτύπημα του τουρισμού. Ποιου τουρισμού όμως; Εκείνου που θέλει τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου KAPSIS να τους οφείλονται δεδουλευμένα ...400.000 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν βγάλει αγγελίες και ζητούν εργαζόμενους μέχρι 590 ευρώ μικτά μισθό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ