Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ
Ο «ασφαλής δρόμος» προς τη βαρβαρότητα

Μιλώντας χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα δεσμεύτηκε για τη σφαγή του λαού με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, στη συνέχεια, επιχειρώντας να υφαρπάσει τη λαϊκή ψήφο στις εκλογές, παρουσίασε «πέντε συγκεκριμένα σημεία», που, όπως ισχυρίστηκε, «μπορούν να κάνουν πολύ πιο φιλικό και αναπτυξιακό το περιβάλλον του Ιουνίου για τον ελληνικό λαό και ιδίως για τον πιο αδύναμο πολίτη». Είπε:

-- «Σημείο πρώτο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος, όχι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 αλλά μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015»! Η παράταση για έναν ακόμη χρόνο του μνημονίου, με μέτρα που τσακίζουν τη λαϊκή οικογένεια για να σωθεί το κεφάλαιο, είναι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το «φιλικό περιβάλλον» που υπόσχεται στον ελληνικό λαό. Λέει δηλαδή ότι το φονικό είναι δεδομένο, αλλά μπορεί να καταμεριστεί στη διάρκεια ενός ακόμα χρόνου. Επιβεβαιώνει ότι το μνημόνιο είναι στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας και αυτή συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στο διά ταύτα, ο Βενιζέλος κρύβει ότι η δανειακή σύμβαση έχει ισχύ για τα επόμενα 30 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, αν ο λαός δεν τους γκρεμίσει στην κυριολεξία, κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία σχεδιάζουν να φέρουν πολλά ακόμα μνημόνια σε βάρος του λαού.

-- «Σημείο δεύτερο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη επιτυχία του PSI, μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Γιατί το σχέδιο έχει λάβει ως βάση υπολογισμού συμμετοχή στο PSI 95% των ιδιωτών. Ηδη έχουμε ξεπεράσει το 97% και τείνουμε στο 100%». Τη ληστεία με το υποχρεωτικό «κούρεμα» στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα, την Υγεία και την Παιδεία του ελληνικού λαού, ο Ε. Βενιζέλος την παρουσιάζει ως φιλικό «άξονα» για το λαό, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι το «έργο» δεν έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή, έρχεται και νέο «κούρεμα» σε αποθεματικά Ταμείων και Οργανισμών, ενώ είναι δεδομένο ότι θα συνοδεύεται και αυτό με νέα αντιλαϊκά πακέτα.

-- «Σημείο τρίτο.Πρέπει και μπορούν να περιοριστούν οι τελικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Τα διαθέσιμα κεφάλαια είναι έως 50 δισ. Επεξεργαζόμαστε προτάσεις και μπορεί να χρειαστούμε λιγότερα». Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει το λαό. Αφού πρώτα εξασφάλισε τεράστια κεφάλαια για τους τραπεζίτες, τα οποία αθροιστικά ξεπερνούν τα 130 δισ. ευρώ, που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, τώρα καμώνεται πως θα τα μειώσει κατά μια παρανυχίδα, σαν να πρόκειται και αυτά τα λεφτά να καταλήξουν στους εργαζόμενους για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

-- «Σημείο τέταρτο.Οι περιβόητες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαίων εταίρων μας. Συζητούμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έχουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, έχουμε τις διμερείς επαφές με πολλές χώρες για επενδύσεις. Εχουμε τις ιδιωτικοποιήσεις που αν μας βοηθήσει λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να γίνουν μοχλός ιδιωτικών επενδύσεων, ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας». Ο Ε. Βενιζέλος δεσμεύεται για την παροχή ζεστού χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους, με «πανωπροίκι» τη δημόσια περιουσία. Οι θέσεις εργασίας που θα φέρει η αναιμική ανάπτυξη θα είναι ελάχιστες, με μισθούς πείνας, ενώ ο λαός θα αγοράζει πανάκριβα τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες από τους μονοπωλημένους κλάδους.

-- «Σημείο πέμπτο.Απόλυτη και καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ένα δίχτυ προστασίας ώστε κανένας Ελληνας να μη νιώσει ότι έχει πέσει μόνος του χωρίς στήριξη θύμα της κρίσης». Το ΠΑΣΟΚ, αφού μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα οδήγησαν 250.000 ανθρώπους να τρέφονται σε καθημερινή βάση από συσσίτια, αφού καταδίκασαν τους εργαζόμενους σε μισθούς 480 ευρώ και τους μισούς συνταξιούχους της χώρας να παίρνουν συντάξεις κάτω από 500 ευρώ το μήνα, τώρα πουλάει προεκλογική «προστασία» και υπόσχεται «δίχτυ προστασίας» από την απόλυτη εξαθλίωση.

Ο «ασφαλής δρόμος» που προτείνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είναι η συνέχιση της βαρβαρότητας και φτωχοποίησης του λαού. Στο χέρι των λαϊκών στρωμάτων είναι να εκτρέψουν προς όφελός τους το δρόμο που θέλουν να τους σύρουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Οι εκλογές μπορούν να συμβάλουν για να δυναμώσει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που συμφέρει το λαό, βγάζοντας αποδυναμωμένα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πανίσχυρο το ΚΚΕ.


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ