Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύναμη η ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα των ναυτεργατών

Η επιτυχία της απεργίας των ναυτεργατών, έχοντας εξασφαλίσει την καθολική συμμετοχή των εργατών του κλάδου μέσα και έξω από τα καράβια και την έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των επαγγελματιών, των εργαζομένων κατοίκων των νησιών, αποτελεί σταθμό, πολύτιμη πείρα - εφόδιο για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Τα καράβια έδεσαν στα λιμάνια. Οι εφοπλιστές, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ηττήθηκαν από τη δύναμη του εργατικού ταξικού αγώνα. Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα των εφοπλιστών, της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου ενάντια στο ΚΚΕ, την εμπροσθοφυλακή του εργατικού κινήματος, το μίσος, οι αθλιότητες και οι απειλές για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών πέφτουν στο κενό. Η ταξική ενότητα και η αποφασιστικότητα των ναυτεργατών μέσα από τις γραμμές των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που εκδηλώνεται στα καράβια, σε κάθε τόπο δουλειάς πανικοβάλλει τους εφοπλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό, ξεπερνάει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές εργοδοτικές - κυβερνητικές δυνάμεις στην ΠΝΟ. Εκδήλωση αυτού του πανικού είναι η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσαν εφοπλιστές, από κοινού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και της ΝΔ Α. Σαμαρά ενάντια στο ΚΚΕ και στους ναυτεργάτες. Η άθλια προβοκατόρικη επίθεση της υπουργού των εφοπλιστών Α. Διαμαντοπούλου ενάντια στο ΚΚΕ και τους ναυτεργάτες αποκαλύπτεται μέσα από το δελτίο Τύπου που η ίδια έστειλε προς τα ΜΜΕ, όπου με στόμφο δηλώνει: Μετά την απόφαση των ναυτεργατών για την πραγματοποίηση της απεργίας τους «δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα», προσπαθώντας να αφήσει ψεύτικες εντυπώσεις, ενώ είχε απορρίψει το σύνολο των αιτημάτων τους!

Η ανυποχώρητη πάλη των ναυτεργατών εκθέτει ανεπανόρθωτα τους οπορτουνιστές. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ νουθετεί την κυβέρνηση ότι «μια απλή αναβολή των μέτρων για μετά τις εκλογές θα αρκούσε να εκτονώσει το κλίμα». Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη καλεί ταυτόχρονα τους ναυτεργάτες «να αναπροσαρμόσουν την αγωνιστική τους πρακτική...», επιστρατεύοντας τον μπαμπούλα του «κοινωνικού αυτοματισμού». Βάζουν πλάτη να αποδυναμωθεί το εργατικό κίνημα, δίνουν άλλοθι να χτυπηθεί ο αγώνας των ναυτεργατών, για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή κατ' απαίτηση των εφοπλιστών.

Το «μείζον» που θέλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά αποκλειστικά τα κέρδη, τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.

Η καταδίκη από τους ναυτεργάτες του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, της τρόικας του κεφαλαίου, η αποφασιστική - μαζική πάλη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού είναι κινητήρια δύναμη για να γυρίσει μπροστά ο τροχός της κοινωνικής εξέλιξης.

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ξεδιπλώνεται με την κλιμάκωση της ταξικής πάλης με τους ναυτεργάτες στους καταπέλτες των καραβιών, με την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες στους τόπους δουλειάς, για την ανατροπή της εξουσίας των εφοπλιστών των μονοπωλίων, για τη Λαϊκή Εξουσία.


Του
Γιώργου ΤΟΥΣΣΑ
Μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ