Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας

Δύο και όχι έξι μήνες πριν από την έναρξη λειτουργίας επαγγελματικής έκθεσης θα πρέπει να υποβάλλεται η αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πρέπει να χορηγούν την άδεια μέσα σε ένα μήνα. Τα παραπάνω προβλέπονται μεταξύ άλλων σε σχετική Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη, με την οποία αναπροσαρμόζεται το ισχύον καθεστώς για τις ειδικές, κλαδικές και γενικές εκθέσεις. Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη απόφαση προβλέπονται τα εξής:

  • Η απαγόρευση διενέργειας παράλληλης έκθεσης περιορίζεται μόνο στη διάρκεια της ετήσιας Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
  • Η γνωστοποίηση αλλαγής της προγραμματισμένης ημερομηνίας διενέργειας της έκθεσης περιορίζεται σε 15 ημέρες από ένα μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Διαφοροποιείται η διάρκεια ισχύος της άδειας καταλληλότητας των στεγασμένων εκθεσιακών χώρων από εκείνη των υπαίθριων ή προσωρινά στεγασμένων. Για τους στεγασμένους χώρους η διάρκεια λειτουργίας ισχύει για τρία χρόνια, ενώ για τους υπαίθριους η άδεια ισχύει μόνο για το χρονικό διάστημα λειτουργίας της έκθεσης. Η άδεια στο εξής θα χορηγείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
  • Συντέμνεται σε 15 ημέρες από ένα μήνα η χρονική προθεσμία που παρέχεται για τους διοργανωτές να υποβάλλουν τις σχετικές βεβαιώσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τη δυνατότητα μίσθωσης του εκθεσιακού χώρου.
  • Αναπροσαρμόζεται το ύψος των διοικητικών κυρώσεων σε 500.000 -1.000.000 δρχ. σε περίπτωση παραβίασης των διατάξεων της απόφασης, ενώ προβλέπεται και κατάπτωση του αντίστοιχου ποσού της εγγυητικής επιστολής καλής τέλεσης.
  • Δεν απαιτείται στο εξής άδεια λειτουργίας για εκθέσεις που διοργανώνονται από ΝΠΙΔ που ελέγχονται πλειοψηφικά από ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ, όπως και για εκθέσεις που συνδιοργανώνονται από ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ με ιδιωτικούς φορείς, εφόσον η συνδιοργάνωση αποδεικνύεται εγγράφως.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ