Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Εξαγόρασε την CCF και μείωσε το προσωπικό

Η Γενική Τράπεζα εξαγόρασε τα δύο υποκαταστήματα της γαλλικής τράπεζας Credit Commercial de France Hellas (CCF Hellas), καθώς και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της CCF στην Ελλάδα, ενώ μείωσε τον αριθμό των απασχολούμενων κατά 51 άτομα. Τα παραπάνω προκύπτουν από όσα ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Γενικής Ι. Μάνος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία γνωστοποιήθηκαν επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας το 2000 και οι στόχοι που θέτει η διοίκηση για φέτος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δε γνωστοποιήθηκε το τίμημα που κατέβαλε η Γενική για την εξαγορά των δύο υποκαταστημάτων της CCF. Το προσωπικό των δύο υποκαταστημάτων της CCF (ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη) θα ενταχθεί στη Γενική, όπως δήλωσε ο Ι. Μάνος. Ομως, όπως έγινε γνωστό, από τους 50 απασχολούμενους στη CCF, θα ενταχθούν στη Γενική μόνο οι 38.

Στην ίδια συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι:

  • Η Γενική Τράπεζα θα προχωρήσει στην ίδρυση εταιρίας Λίζιγκ, στην επέκτασή της σε 3 χρηματιστηριακές εργασίες και σε αυξήσεις κεφαλαίου των 3 θυγατρικών του ομίλου.
  • Τα προ φόρων, αποσβέσεων και προβλέψεων κέρδη της τράπεζας έφτασαν το 2000 σε 11,9 δισ. δραχμές, από 16,5 δισ. δραχμές το 1999, παρουσιάζοντας μείωση κατά 28%.
  • Φέτος δε θα καταβληθεί μέρισμα τους μετόχους, προκειμένου να «εξυγιανθεί» το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας από επισφαλείς απαιτήσεις.
  • Το προσωπικό της Γενικής μειώθηκε κατά 51 άτομα. Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τους διοικούντες τη Γενική, οφείλεται στην αποχώρηση 51 ατόμων, που έγινε «στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος εθελούσιας εξόδου» και είχε σαν αποτέλεσμα «να υπάρξει συνολικό όφελος για την τράπεζα 1,3 δισ. δραχμών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ