Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ
Μαχητικό συλλαλητήριο

Λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους απαίτησαν χτες αγωνιστικά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αρτας και της Πρέβεζας. Πραγματοποίησαν ένα μαχητικό συλλαλητήριο στη γέφυρα Καλογήρων (διασταύρωση της Εθνικής Οδού Αρτας - Ιωαννίνων - Πρέβεζας), το οποίο συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγ. Σπυρίδωνα Αρτας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ν. Πρέβεζας.

Με τα αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ παραταγμένα στην άκρη της εθνικής οδού, οι συγκεντρωμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι, μετά το τέλος των ομιλιών και των χαιρετισμών, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Εφυγαν από το χώρο της συγκέντρωσης, δηλώνοντας πως το χτεσινό συλλαλητήριο ήταν προειδοποιητικό και πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ αντιπροσωπεία πήγε στην Αρτα και έδωσε το ψήφισμα στον νομάρχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συλλαλητήριο παρακολουθούσε από κοντά ισχυρή αστυνομική δύναμη και ένας εισαγγελέας.

Αξιοσημείωτη ήταν στο συλλαλητήριο η μαζική παρουσία των αγροτών από το χωριό Αγ. Σπυρίδωνας. Το χωριό αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ύπαιθρο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών κατάντησαν να είναι υπερχρεωμένοι στην ΑΤΕ και να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές - «χαράτσια» στον ΟΓΑ, κινδυνεύοντας να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη.

Κεντρικός ομιλητής στην αγωνιστική συγκέντρωση ήταν ο Ν. Γιαννούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αρτας. Επίσης, κατήγγειλε την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί στον αφανισμό την καλλιέργεια των πορτοκαλιών, καθώς και των άλλων, βασικών καλλιεργειών του νομού. Στους συγκεντρωμένους, μίλησε επίσης και ο Ι. Γείτονας, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγ. Σπυρίδωνα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων της περιοχής. «Παρών» στο χτεσινό συλλαλητήριο έδωσαν και οι δήμαρχοι Κομποτίου και Φιλοθέης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ