Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο έγινε χτες στη Βουλή η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 6 Μάη. Στη διαδικασία προήδρευσε ο Δ' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Β. Πολύδωρας σαν ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Σήμερα θα συνεδριάσει και πάλι η Ολομέλεια για την εκλογή του προεδρείου και στη συνέχεια θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη νέων εκλογών. Πρόεδρος της Βουλής, έστω και για μία μέρα, αναμένεται να εκλεγεί ο Β. Πολύδωρας.

Με δήλωση που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τη διαδικασία του θρησκευτικού όρκου αναφέρεται: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και υπέρ της πλήρους κατοχύρωσης του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας. Στα πλαίσια αυτά έχει προτείνει και την κατάργηση του θρησκευτικού τύπου του όρκου, όπου και αν αυτός προβλέπεται, μεταξύ άλλων και για την ορκωμοσία των βουλευτών. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη συνολική αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου».

Στη χτεσινή συνεδρίαση, προκλητική ήταν η στάση των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι δεν σηκώθηκαν όρθιοι όταν έδιναν το χωριστό όρκο οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ