Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΓΙΝΑΝ: «Οι θυσίες των ελλήνων πολιτών δεν ήταν "για ένα πουκάμισο αδειανό"» (από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Λ. Παπαδήμου / ΒΗΜΑ).

ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΗΤΑΝΕ; «Για μας το μνημόνιο έχει τελειώσει. Εχει απονομιμοποιηθεί. Δεν υπάρχει μνημόνιο» (ο Α. Τσίπρας στη ΝΕΤ).

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ αλλά και τον κίνδυνο διεθνούς απομόνωσης της χώρας προβάλλει ο κ. Αντώνης Σαμαράς» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ: «Την πικρία του για τις υπερβολικές, όπως τις χαρακτήρισε, απαιτήσεις της τρόικας που υποβάθμισαν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ: «Θα πρέπει να προσέξει κανείς ότι η ελληνική ολιγαρχία χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για να διοχετεύσει τη λαϊκή οργή προς τα έξω. Τα τελευταία 50 χρόνια η λαϊκή οργή διοχετεύονταν πάντα προς την Αμερική ενώ στη παρούσα φάση στη Γερμανία. Γίνεται μια έξυπνη καθοδήγηση για να κρατήσουν μακριά τους τη λαϊκή οργή. Εάν οι Ελληνες αντιληφθούν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει ούτε σεντ σε φόρους, τότε θα έστρεφαν την οργή τους προς το εσωτερικό» (ο Χάιντς Ρίχτερ, Γερμανός ιστορικός σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle / στο ΕΘΝΟΣ).

ΝΥΧΙ - ΚΡΕΑΣ, ΚΕΡΔΗ - ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ: «Η Γαλλία δεν πρόκειται να επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, εκτός και αν αυτό τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει φιλόδοξες δεσμεύσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί (...) "Αυτό που λέμε", συνέχισε, "και είμαστε όλοι πολύ φιλοευρωπαίοι (...) είναι ότι πρέπει να πάμε την οικοδόμηση της Ευρώπης σε μία νέα κατεύθυνση και όχι να εγκαταλείψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα (...) για εμάς η δημοσιονομική υπευθυνότητα και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αντίθετα"» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ