Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Σταθερός στόχος η δικαίωση του κυπριακού λαού

Σε εκδήλωση της «Προοδευτικής» στην Αθήνα μίλησε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Συνάντηση σήμερα με την Αλέκα Παπαρήγα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, για εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, σήμερα Παρασκευή. Μιλώντας χτες στην εκδήλωση της Προοδευτικής, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Ανεσις», στην Αθήνα, με θέμα «Αγώνας Ενάντια στον Εθνικισμό - Σοβινισμό», ο Α. Κυπριανού κάλεσε τη φοιτητική νεολαία να συμβάλει, ώστε να χτιστεί η Κύπρος της ειρήνης, της προόδου και του σοσιαλισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Κ. Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας και του Τμήματος Διεθνώς Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Ν. Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνώς Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Γ. Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Μπ. Χαραλάμπους, βουλευτή του Κόμματος.

Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι με την επιθετική πολιτική του ιμπεριαλισμού που γεννά την τρομοκρατία, επιδεινώνεται η πολιτική αστάθεια στον πλανήτη και συσσωρεύονται κίνδυνοι για ευρύτερες συρράξεις, συνθήκες που καθιστούν δυσκολότερο τον αγώνα του κυπριακού λαού για δικαίωση. Ο Α. Κυπριανού σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, από την εκλογή του εργάζεται δίχως αυταπάτες, με προσήλωση σε αρχές για να επιτύχει λύση του Κυπριακού.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι με τη βοήθεια κάποιων πολιτικών προσώπων, δυνάμεων και του Αρχιεπισκόπου, οι εθνικιστικοί κύκλοι βγαίνουν στο προσκήνιο, «στοχοποιώντας τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ». Συνέδεσε την αναβίωση του «εθνικισμού και του νεοφασισμού» με τις συνθήκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση, οι οποίες, όπως είπε, «αποτελούν την αφορμή για να αναθαρρέψουν τα εθνικιστικά στοιχεία και να αναπτύξουν την πατριδοκάπηλη ρητορεία τους».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι «ο φασισμός δρα για το συμφέρον των ιμπεριαλιστών, αλλά μπροστά στις μάζες παρουσιάζεται με το ένδυμα του υπερασπιστή ενός ταπεινωμένου έθνους και επικαλείται τα προσβλημένα εθνικά αισθήματα», υπογραμμίζοντας ότι αυτό έγινε στην Κύπρο το 1974, όταν «η Χούντα και η ΕΟΚΑ Β΄ ευαγγελίζονταν την Ενωση, παραμυθιάζοντας το λαό. Πίσω από κλειστές πόρτες όμως, παραδίδονταν άνευ όρων στα κελεύσματα του ιμπεριαλισμού και στις απαιτήσεις της Τουρκίας».

Κατηγόρησε το ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι θέλουν να αυτοαποκαλούνται σύγχρονοι και δημοκράτες, ενώ δίνουν πολιτική στέγη στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος και ανεγείρουν μνημεία για τους πραξικοπηματίες, αποκαλώντας ήρωες τον Γρίβα και τον Σαμψών. Κλείνοντας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το Κόμμα «ούτε φοβάται, ούτε λυγίζει απέναντι στην ακροδεξιά» και δήλωσε, επί τη ευκαιρία, τη στήριξή του στην Προοδευτική ΚΚΦΑ, ενόψει των φοιτητικών εκλογών των Κυπρίων στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Δ. Κουτσούμπας στην Κύπρο (2020-02-29 00:00:00.0)
Συγχαρητήριο μήνυμα από την Αλέκα Παπαρήγα (2011-05-24 00:00:00.0)
Συνομιλίες σε Ελλάδα και Κύπρο (2011-03-31 00:00:00.0)
Δέσμευση στις συνομιλίες βάσει αρχών (2010-03-11 00:00:00.0)
Ο Ορ. Κολοζώφ στην Κύπρο (1999-06-19 00:00:00.0)
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας (1998-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ