Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θρασύτατος εμπαιγμός και εκβιασμοί

«Παίζει» στο δίπολο «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά» και διεκδικεί πρωτοκαθεδρία στη σοσιαλδημοκρατία

Εκβιαστικά διλήμματα επιστρατεύει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και σπεύδει να λάβει θέση στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και στα νέα δίπολα που στήνουν τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Οπως φάνηκε χτες από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρήσει να μεταφέρει όλη την προεκλογική εκστρατεία, σε πλήρη σύμπλευση με την ηγεσία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο ψευτοδίλημμα «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά», που βρίσκεται απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα.

«Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει μέτωπο με τη δεξιά, με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς και με το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που εμφανίζεται ως αριστερά», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος για να υπερασπιστεί τους νέους πόλους του αστικού συστήματος, που μετεκλογικά θα υπηρετήσουν τα ίδια ταξικά συμφέροντα σε βάρος του λαού.

Ταυτόχρονα, δίνοντας εξετάσεις στην άρχουσα τάξη, παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως το γνήσιο εκπρόσωπο της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και τον πιο ικανό διαχειριστή στα πλαίσια της ΕΕ. «Η χώρα, πηγαίνοντας σε εκλογές, χάνει ιστορικό χρόνο», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάποιοι δε θέλησαν να αναλάβουν την αυξημένη ευθύνη που τους έδωσε ο λαός».

Με το βλέμμα στραμμένο στα μετεκλογικά παζάρια για την συγκρότηση κυβέρνησης, προχώρησε σε άνοιγμα προς τη ΔΗΜ.ΑΡ, χωρίς να την κατονομάσει και ανέφερε: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δοθεί λύση. Προτείνουμε κυβέρνηση υπεύθυνης κεντροαριστεράς με κορμό το ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος κατηγόρησε τη «δεξιά για ανεύθυνη στάση και τυχοδιωκτισμό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας τη δεύτερη δανειακή σύμβαση» και επιχείρησε να εξαπατήσει το λαό, παρουσιάζοντας την εκδοχή του ΠΑΣΟΚ περί «επαναδιαπραγμάτευσης». Οπως είπε, από το μνημόνιο και τη νέα δανειακή «κρατάμε όλα τα θετικά και αλλάζουμε όλα τα αρνητικά». Σ' αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, πρόβαλε τις επαφές που θα έχει με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ και τους υπόλοιπους «σοσιαλιστές» την επόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας, όπως ισχυρίστηκε, θα «συνδιαμορφώσουμε τους νέους όρους για μια άλλη ΕΕ».

Ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε σε εκλογική «συστράτευση» και επιδιώκοντας να «τονώσει» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η απόσταση που χωρίζει τα τρία πρώτα κόμματα είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες». Ο ίδιος έθεσε σαν εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ «να φέρει πίσω τους δικούς του ανθρώπους που τιμώρησαν το κόμμα». Την ίδια ώρα, προκαλώντας τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από την εφαρμοζόμενη πολιτική, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους ανέργους «τι βρίσκουν μέσα στις προτάσεις των κομμάτων που επαγγέλλονται εύκολες λύσεις που δε θα έρθουν ποτέ;», ενώ απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους ισχυρίστηκε ότι «οι περικοπές των συντάξεων έγιναν για να έχουν τα Ταμεία χρήματα»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσδοκά οφέλη από την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού (2014-05-06 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο στη σοσιαλδημοκρατία και στη διαχείριση (2012-07-01 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η «αναπαλαίωση» του ΠΑΣΟΚ (2012-06-26 00:00:00.0)
Επίθεση στο λαό με μέτρα και απειλές (2012-06-09 00:00:00.0)
«Εγγυητής» για κυβέρνηση συνεργασίας (2012-06-06 00:00:00.0)
Επιταχύνει τις διαδικασίες αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ (2012-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ