Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Προσδοκά οφέλη από την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού

Την εκτίμηση ότι οι διαδικασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, στο πλαίσιό της και οι διεργασίες ανασύνθεσης της «κεντροαριστεράς», θα επισπευσθούν μετά τις ευρωεκλογές, εκφράζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στο «Βήμα», υποβάλλοντας εμμέσως την ιδέα της ενίσχυσης του κόμματός του ώστε να είναι η δύναμη που θα σφραγίσει μετεκλογικά τις διεργασίες αυτές και προβάλλοντας σαν κριτήριο ψήφου το ποια δύναμη θα σύρει το χορό μιας διαδικασίας - παγίδας για το λαό.

«Πιστεύω ότι μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι, από τη Δεξιά ως την Αριστερά, θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων», ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Μην ξεχνάμε ότι από τις εθνικές εκλογές του 2012 έχει αρχίσει, χωρίς να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία μετάβασης και ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος, σε αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση η Κεντροαριστερά».

Προανήγγειλε μάλιστα πρωτοβουλίες του ιδίου «για την ανασύνθεση του χώρου» που θα απευθύνονται σε «όσους κατανοούν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση», εννοώντας, όπως πολλές φορές έχει εξηγήσει, τη διεκδίκηση και εφαρμογή ενός μείγματος διαχείρισης ικανού να στηρίξει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. «Δεν έχει θέση, σε αυτήν την κεντροαριστερά, η σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε σε άλλες του δηλώσεις.

Απαντώντας στο γιατί η ΔΗΜΑΡ μπλόκαρε τη διαδικασία συμπαράταξης των δυνάμεων της «κεντροαριστεράς» πριν τις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι «η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς επιχειρήθηκε να ετεροκαθοριστεί».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική που οραματίζεται για το χώρο του οποίου τα σκήπτρα διεκδικεί, δεν έκρυψε ότι επιδίωξη είναι η κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου για τη ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης ανέφερε: «Δεν παρακολουθώ ούτε τους χαρακτηρισμούς ούτε και την έλλειψη ψυχραιμίας και τον αφήνω να χαίρεται τον δικό του πολιτικό πολιτισμό». Μάλιστα, τον διαχώρισε από «πολύ κόσμο του ΠΑΣΟΚ» που, όπως είπε, «κατανοεί απόλυτα αυτό που λέω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ