Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στηρίξτε το ΚΚΕ, δύναμη, ελπίδα κι αποκούμπι του λαού

Στην εργατογειτονιά της Αλικαρνασσού μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Μ. Συντυχάκης, και υποψήφιοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΚΟ Αλικαρνασσού του ΚΚΕ στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, την περασμένη Παρασκευή, με ομιλητές τους Μ. Συντυχάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, Γ. Γωνιανάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, και Γ. Σκεπάρνη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο Γ. Γωνιανάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό που ζητάνε σήμερα, το 2014, μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, μεγαλοξενοδόχοι, με το πολιτικό τους προσωπικό να το κάνει πράξη, είναι σκλάβους. Εμείς μπροστά σε αυτές τις εκλογές πρέπει να τους δώσουμε ένα μήνυμα, πως σκλάβοι στον 21οαιώνα δεν θα γίνουμε. Ο,τι έχουν κερδίσει η εργατική τάξη και ο λαός το κέρδισαν μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες. Με την ψήφο στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ, στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε Περιφέρεια και Δήμο, θα δώσουμε δύναμη ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι οι αγώνες, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και για μας και για τα παιδιά μας τον πλούτο που παράγουμε».

Ο Μ. Συντυχάκης και ο Γ. Σκεπάρνης στις ομιλίες τους στάθηκαν τόσο στο ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και στα προβλήματα που απορρέουν από αυτή, στην εργατογειτονιά της Αλικαρνασσού.

«Στην Αλικαρνασσό γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες, τόσο από την κρίση, όσο και από την εφαρμογή του "Καλλικράτη" τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Μια εργατοσυνοικία που τώρα μετρά τις πληγές της. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα μικρομάγαζα της περιοχής μας οδηγούνται προς το λουκέτο. Οσο για τη νεολαία της περιοχής μας ούτε λόγος να γίνεται για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη προοπτική. Πολλοί έχουν πέσει στον εφιάλτη των ναρκωτικών, άλλοι αποφασίζουν να φύγουν εκτός χώρας και άλλοι περιμένουν καρτερικά μια δουλειά έστω κακοπληρωμένη ή του ποδαριού αφού όλο το πολιτικό σύστημα, από τους εκπροσώπους του ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, τους εκπαιδεύει χρόνια τώρα σε δουλειές με ημερομηνία λήξης, σε 2μηνα, 5μηνα, σε μερική απασχόληση με μειωμένες απαιτήσεις, κρατώντας παράλληλα σε πολιτική ομηρία τόσο αυτούς όσο και τις οικογένειές τους. Αν θέλαμε να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό για τον "Καλλικράτη" και τι έφερε αυτός σε συνδυασμό με τις ευρωενωσιακές και κυβερνητικές πολιτικές στον τόπο μας, θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε σε τρεις μόνο λέξεις: Ανεργία, φτώχεια, εγκατάλειψη», τονίστηκε.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκαν διεξοδικά σε συγκεκριμένα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, στα σχολεία της περιοχής, που εκτός των άλλων είναι επικίνδυνα για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Για το αεροδρόμιο που αποτελεί πεδίο κοροϊδίας προς τους κατοίκους της περιοχής, για τις περιοχές που παραμένουν εκτός σχεδίου πόλης ώστε να κρατάνε σε ομηρία και σε φαύλο κύκλο προστίμων και τακτοποιήσεων εκατοντάδες αυθαιρετούχους κ.ά. Διεξοδικά αναφέρθηκαν στα σχέδια της δημοτικής αρχής για ξεπούλημα σε μεγαλοεπιχειρηματίες «φιλέτων» που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και αυτών που θα δημιουργηθούν από τη μεταφορά του αεροδρομίου.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι πάντοτε ήμαστε και θα είμαστε στο πλευρό όλων αυτών που υποφέρουν από τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές, δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα, δεν λείψαμε ποτέ από μικρούς και μεγάλους αγώνες, απεναντίας πρωτοστατήσαμε στην οργάνωσή τους. Ζητάμε από τις Αλικαρνασσώτισσες και τους Αλικαρνασσώτες να στηρίξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τη μόνη δύναμη ελπίδας και προοπτικής, που αποτελεί αποκούμπι για το λαό και τη νεολαία», επεσήμαναν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών (2014-04-30 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2013-06-01 00:00:00.0)
«Λαϊκή Συσπείρωση» για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν (2010-10-23 00:00:00.0)
Κοροϊδία η «αντιμνημονιακή» φιλολογία (2010-10-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-06-16 00:00:00.0)
Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις (2004-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ