Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Διεκδικεί ρόλο στη διαχείριση και την ανασύνθεση

Συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της εκλογικής σύμπραξης της Ελιάς σε διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ για ανασύνθεση της εγχώριας κεντροαριστεράς, θέλει μετά τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, όπως φάνηκε σε συνέντευξή του την Κυριακή στο «Mega».

Με αφορμή και σχετικές δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη στο «Βήμα», θύμισε ότι η προηγούμενη τέτοια πρόταση που είχε γίνει από το Συνέδριο, ακόμα, του ΠΑΣΟΚ, ισχύει πάντα και ότι η πόρτα της Ελιάς είναι ανοιχτή. Παρατήρησε, όμως, διεκδικώντας καλύτερα ποσοστά από τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Μάη (άρα και το πάνω χέρι στη μεταξύ τους διαπραγμάτευση), ότι ο κόσμος πρέπει να δώσει ένα μήνυμα για το ποιος ήταν σωστός μέχρι σήμερα και ποιος όχι.

Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στις δημοσκοπήσεις, προειδοποίησε ότι τυχόν επαλήθευσή τους στην κάλπη «δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο», εκβιάζοντας λαϊκά στρώματα με τον μπαμπούλα της «αστάθειας».

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι αν ήταν άλλο το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ το 2007, ίσως ήταν διαφορετική η πορεία της χώρας.

Μιλώντας μια μέρα νωρίτερα στα «Νέα» και στην επισήμανση ότι «ορισμένοι, ακόμη και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, περιμένουν να μην πάει καλά η Ελιά στις ευρωεκλογές για να βάλουν θέμα ηγεσίας», απάντησε: «Το σενάριο αυτό προϋποθέτει πως κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές, μαζί με όλο τον τόπο, χωρίς πλαίσιο, χωρίς έλεγχο των καταστάσεων, για να αμφισβητήσουν εμένα που ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά, κατ' ανάγκη, επιστρατευόμενος».

Περιοδεύοντας, εξάλλου, στη Λαμία, απεύθυνε ακόμα καθαρότερα προειδοποίηση στους εσωκομματικούς του αντιπάλους: «(...) πρέπει να σας πω και το εξής, γιατί απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα: Κάποια στιγμή μέχρι κι ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ