Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΕΡΑΜΑ
Μεταφέρουμε το σύνθημα της πάλης και της ελπίδας

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Πέραμα
Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Πέραμα
Αγωνιστικό προσκλητήριο στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες του Περάματος να στηρίξουν με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε δήμους, περιφέρειες και στις ευρωεκλογές, γιατί μπορούν να συμβάλουν, ώστε να μετατραπεί η λαϊκή οργή σε οργανωμένη πάλη ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, αποτέλεσε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την περασμένη Τρίτη στο δημαρχείο του Περάματος. Μαζικά έδωσαν το «παρών» εργατικές, λαϊκές οικογένειες, με ξεχωριστή την παρουσία των νέων ανθρώπων, της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης και της επιστήμης, κάτι που έχει αντανάκλαση και στο ψηφοδέλτιο.

Στην ομιλία της, η Αθηνά Ζύμαρη, υποψήφια δήμαρχος Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισήμανε ότι: «Για τον συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν είναι μόνο μία μάχη της ψήφου. Είναι ένα αγωνιστικό προσκλητήριο. Σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, σε κάθε έντιμο αγωνιστή, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέα και νέο, επαγγελματοβιοτέχνη και μικρό έμπορο του Περάματος, σε κάθε σπίτι αυτής της εργατούπολης, μαζί με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μεταφέρουμε το σύνθημα της ανυπακοής και της ελπίδας (...) μεταφέρουμε το κάλεσμα της οργάνωσης της πάλης», ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης των κομμάτων που την προσκυνούν και των συνδυασμών τους - οι οποίοι στο Πέραμα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» - πολιτική που αυτή η εργατούπολη πληρώνει πανάκριβα με τρομακτική φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.

Νωρίτερα, την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της η Μαρία Τραπελά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και γραμματέας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Οπως ανέφερε «βλέπουμε τις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές ως ενιαία εκλογική μάχη γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό καλούμε το λαό να εκφράσει την καταδίκη του στους συνδυασμούς που σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων ακολούθησαν τον αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ». Οπως είπε, η στάση του κάθε κόμματος και συνδυασμού του απέναντι σε αυτό είναι ένα ασφαλές κριτήριο για την ψήφο «για το τι θα κάνει μετά τις εκλογές».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Παυλόπουλος, επίσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει στις τριπλές εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ, το οποίο όπως τόνισε είναι η πρωτοπορία και εκφραστής της ταξικής πάλης, εδώ και περίπου έναν αιώνα στέκεται αταλάντευτα «γνήσιος εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, μετασχηματίζοντας τη λαϊκή οργή σε διαρκή αγώνα ρήξης και ανατροπής της καθεστηκυίας τάξης».

Στο βήμα ακολούθησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, επίσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος επισήμανε ότι για το λαό του Περάματος και συνολικά το λαό της χώρας είναι κριτήριο ψήφου η σταδιακή διάλυση της ναυπηγικής βιομηχανίας, μέρος της οποίας είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Η εικόνα που εμφανίζει σήμερα αυτός ο σημαντικός κλάδος για την οικονομία της χώρας είναι αποτέλεσμα της 7ης κοινοτικής οδηγίας της ΕΕ, η οποία προωθεί το κλείσιμο των ελληνικών ναυπηγείων για να ευνοηθούν τα ναυπηγεία των μονοπωλιακών ομίλων της Β. Ευρώπης και της Ασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ