Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Προθεσμία για ν' απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές

Προθεσμία για ν' απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές πήραν χτες οι 4 χρυσαυγίτες βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης (για 6 Ιούνη), Νίκος Κούζηλος (για 10 Ιούνη), Ελένη Ζαρούλια (για 12 Ιούνη), Μιχάλης Αρβανίτης (για 13 Ιούνη). Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν γνώση και συντονισμό στις παράνομες δραστηριότητες μελών της.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα -την ώρα που οι χρυσαυγίτες βουλευτές βρίσκονταν ενώπιον των ανακριτριών- αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου κατέθεσε ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός. Είναι η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης που υποβάλλεται και επικαλείται, όπως και η πρώτη που είχε υποβάλει ο Ηλ. Κασιδιάρης, μεροληπτική συμπεριφορά των δύο ειδικών εφετών ανακριτριών. Ο Γ. Λαγός επικαλείται στην αίτηση εξαίρεσης πως οι ανακρίτριες μεροληπτούν και κινούνται «με κριτήρια σκέψης που καθορίζονται αποκλειστικά από ιδεολογικοπολιτική ιδεοληψία».

Αδεια να μεταχθεί στη Βουλή αύριο έδωσαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς στον προφυλακισμένο χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τον Σ. Μπούκουρα. Και οι δύο βρίσκονται στη φυλακή για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Στην Ολομέλεια θα τοποθετηθούν επί του νέου αιτήματος για την άρση της ασυλίας τους, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή.

Την ίδια μέρα θα συζητηθούν και οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των Χρ. Αλεξόπουλου και Ν. Μίχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ