Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνομιλίες σε Ελλάδα και Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Αθήνα

Το Κυπριακό και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τις χθεσινές επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρου Κυπριανού, ο οποίος βρισκόταν από την Τρίτη στην Αθήνα. Ο Α. Κυπριανού συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΣΥ και του ΛΑ.Ο.Σ..

Σε δηλώσεις του, ο Α. Κυπριανού σημείωσε ότι σήμερα το Κυπριακό διέρχεται μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση, «στην οποία αναδεικνύεται ο αρνητικός ρόλος και η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τουρκική πλευρά προκειμένου να προχωρήσουμε στην επίτευξη λύσης». Παράλληλα, κατήγγειλε «μεθοδεύσεις από κάποιους κύκλους διεθνώς να υπάρξει αλλαγή της διαδικασίας που ακολουθείται μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού». Χθες βράδυ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε σε εκδήλωση της Προοδευτικής στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ νέα συνάντηση είχαν χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, με θέμα τις εσωτερικές πτυχές της ασφάλειας, με τον Κύπριο πρόεδρο να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Εχουμε αδιέξοδο στο εξής: Ο κ. Ερογλου σε ορισμένες περιπτώσεις θέλει να υπογραμμίζει την κρατική λεγόμενη οντότητα του ψευδοκράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ