Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προτάσεις διαχείρισης του καπιταλισμού

«Η πολιτική έκφραση (σ.σ. των αγορών) έχει σαν στόχευση να πάμε σε ένα πια νέο επίπεδο συσχετισμών ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και του κεφαλαίου, όπου αυτό θα είναι καταστροφικό και θα εξασφαλίζει πλέον τα συμφέροντα του κεφαλαίου, έτσι όπως το αντιλαμβάνονται εκείνοι (...) Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης (ρ/σ «Κόκκινο»), και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Τι σημαίνει «νέο επίπεδο συσχετισμών» που «θα εξασφαλίζει πλέον τα συμφέροντα του κεφαλαίου» και, μάλιστα, «όπως το αντιλαμβάνονται εκείνοι»; Δεν ήταν υπέρ του ο συσχετισμός ως σήμερα; Δεν εξασφαλίζονταν τα συμφέροντά του; Το κεφάλαιο, η λειτουργία και δράση του είναι θέμα «αντίληψης» και πώς ακριβώς το αντιλαμβάνεται η ηγεσία του ΣΥΝ; Αβυσσος οι λεκτικοί και νοητικοί ακροβατισμοί του ΣΥΝ για να θολώνει τα νερά και τη σκέψη των λαϊκών ανθρώπων.

Αν, όμως, «καθαρίσουμε» τις θέσεις τους από τις «περικοκλάδες» τι μένει; Αυτό που λέει ο Π. Σκουρλέτης: «Το μόνοι μας ως Ελλάδα είναι αδιανόητο. Οποιες λύσεις που θέλουν να πατάνε στην πραγματικότητα και να διακατέχονται από έναν στοιχειώδη ρεαλισμό, πρέπει να είναι μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ολα τα άλλα νομίζω ότι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση».

Και: «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες να υπάρξει εναλλακτικό μοντέλο (...) Υπάρχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (...) έχει σήμερα ζεστό χρήμα στην άκρη, είναι τεράστια τα ποσά. Θα ισοδυναμούσε, αν αυτό το χρήμα έπεφτε μέσα στην Ευρώπη, με ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Το δεύτερο είναι ότι η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει (...) Συγκέντρωση του "νόμιμου κατά Μάαστριχτ" χρέους, του 60%, σε έναν ευρωπαϊκό πια οργανισμό, όπου εκεί πλέον (...) να πας σε μια αναδιάρθρωση, σε ένα κούρεμα των χρεών (...) Υπάρχουν δηλαδή αυτή τη στιγμή λύσεις. Οι συσχετισμοί δεν υπάρχουν. Η πολιτική βούληση δεν υπάρχει».

Αν, λοιπόν, αφαιρέσουμε τις περικοκλάδες, αυτό που μένει είναι πρόταση διαχείρισης για το κεφάλαιο, υπέρ του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Ολα τα άλλα περί «συσχετισμών» και «πολιτικής βούλησης» είναι το αναγκαίο «πασάλειμμα» για να καμώνονται την «αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ