Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συστράτευση για νέα σαρωτικά μέτρα

Δεδομένη η στήριξη και στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στη ανάδειξη της «ανάγκης» που έχει το κεφάλαιο για τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, ρίχνει το βάρος της η ηγεσία της ΝΔ, συντονίζοντας το βήμα της με τη συνολικότερη προσπάθεια της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης για κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σε όλους τους τόνους, τα στελέχη της ΝΔ ασκούν «μαρκάρισμα» στην κυβέρνηση, όχι μόνο να υλοποιήσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μέχρι τώρα ψηφιστεί, αλλά και να προχωρήσει σε νέα μέτρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «προσέλκυσης επενδύσεων».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ως δικαίωση της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση τα όσα αναφέρει στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. «Το περιεχόμενο της αξιολόγησης (σ.σ. της S&P) είναι άλλη μία επιβεβαίωση ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας. Η ηγεσία της ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση για «αδυναμία» στην επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων που έχουν τεθεί από το μνημόνιο, με το οποίο κατά τ' άλλα υποκριτικά διαφωνεί, θεωρώντας μονόδρομο τα νέα σκληρότερα μέτρα.

Η στήριξη της ΝΔ στα νέα μέτρα είναι δεδομένη, αλλά επισημαίνει ότι «την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση», την οποία καλεί να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της, σαν να μην είναι δημοσιοποιημένες και αποτυπωμένες στην στρατηγική που συνυπηρετεί με την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. «Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι έχει μπροστά της και ποιες είναι οι προσδοκίες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν», δήλωσε δημαγωγικά (στην ΕΡΑ) η Μ. Γιαννάκου.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων και «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας. «Εμείς αυτά τα στηρίζουμε», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί σταμάτησε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Το συναινετικό χαρακτήρα της τακτικής της ηγεσίας της ΝΔ, επιβεβαίωσε και ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στον «Φλας» είπε: «εάν ο Αντ. Σαμαράς κάνει κριτική στην κυβέρνηση δεν το κάνει για να ρίξει την κυβέρνηση, δεν έχει νόημα να κυβερνήσουμε επί ερειπίων», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ