Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσήλωση στις αντιλαϊκές πολιτικές...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ο πρωθυπουργός, όταν ασκεί κριτική στους υπουργούς του για δυσαρμονία. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπερασπιστούμε...

Μπορεί να τρώγονται λίγο σε θέματα που αφορούν την προσωπική τους προβολή και την πολιτική τους καριέρα, κατά τα άλλα, όμως, είναι ο ορισμός της αρμονίας.

Ιδίως όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων, πραγματικά είναι ...«μπετόν - αρμέ». Το ίδιο και όταν έχουν να αντιμετωπίσουν απεργίες, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Ας μην ανησυχεί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του είναι προσηλωμένη στις αντιλαϊκές πολιτικές, όσο κι αν προσπαθούν να επιμερίσουν το πολιτικό κόστος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΜΑΣ ανακοίνωσαν και την ημερομηνία του ...γενικού ξεπουλήματος: Στις 15 Απρίλη, θα έχει έτοιμο - λένε - ο Γ. Παπακωνσταντίνου το «πακέτο» των ιδιωτικοποιήσεων.

Κάτι μας λέει, όμως, πως δε θα έχει μόνον αυτό. Κοτζάμ «Μεσομακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητα» θα μας φέρει. Είναι δυνατόν να μείνουν ...απέξω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι; Μάλλον όχι.

Κι αυτό γιατί η «σταθερότητα» που επιδιώκουν αφορά το ύψος της κερδοφορίας των πολυεθνικών που πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Κι αυτό δε γίνεται, αν δε χάσουν ξανά οι εργαζόμενοι.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, δεν μπορείτε να πείτε: «Δεν δέχομαι συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε!

Ενδιαφέρουσα δήλωση για ένα κόμμα που ψηφίζει όχι πλέον τα μισά, αλλά το ...80% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης, και όταν γίνονται κινητοποιήσεις εργαζομένων τάσσεται ευθέως κατά. Δηλαδή, αν συγκυβερνούσε, τι άλλο θα έκανε;



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ