Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικό αντάμωμα σ' όλη τη χώρα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Με αιχμή τα ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας αλλά και ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, πραγματοποίησαν χτες δυναμική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μαζί με τους φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μαθητές σχολείων, γονείς καθώς και δυνάμεις από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, καταλήγοντας σε κοινή πορεία στη Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ικτίνου, μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι ένα απ' τα προτεινόμενα για «συγχώνευση». Με πανό «Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων καταργούν δικαιώματα και συγχωνεύουν τη μόρφωση», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συζήτησαν με τους μαθητές του σχολείου. Μαζί τους ήταν και το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Βορείου Ελλάδας, που παλεύει για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες. Στη συνέχεια, οι ταξικές δυνάμεις πορεύτηκαν μέχρι την Εγνατία, όπου και συναντήθηκαν με την πορεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που είχε νωρίτερα προσυγκέντρωση στην πλατεία Χημείου.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των γονέων του 55ου και 57ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαδήλωσαν με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση των δύο σχολείων. Μάλιστα, οι ίδιοι οι γονείς, προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων, δείχνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους. Οπως μας έλεγε μια μητέρα, «μας είπαν ότι αυτή η συγχώνευση γίνεται για οικονομικούς λόγους. Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε να στοιβαχθούν τα παιδιά μας σε τάξεις των σαράντα ατόμων σε παμπάλαια σχολεία».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη. Στη Βέροια οι μαθητές του 1ου και του 7ου Γυμνασίου - τα οποία συγχωνεύονται - κινητοποιήθηκαν μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το ΜΑΣ. Στην Καβάλα (πλατεία Καπνεργάτη), ξεχώρισε η συμμετοχή των μαθητών από το 3ο Λύκειο της πόλης το οποίο και συγχωνεύεται. Κινητοποιήσεις έγιναν σε Κατερίνη, Κοζάνη, Φλώρινα, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη.

Σε άλλες πόλεις

Στη Λάρισα έγινε αποκλεισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο Βόλο έγινε συγκέντρωση και πορεία, ενώ το πρωί, οι δυνάμεις των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας κουβεντιάζοντας για την ανάγκη οργάνωσης της πάλης.

Στα Γιάννενα έγινε συγκέντρωση στο δημαρχείο, στο χώρο όπου εξαπολύθηκε πριν δυο μέρες επίθεση των ΜΑΤ σες βάρος συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου και ακολούθησε πορεία. Σημειώθηκαν δε, προσπάθειες τρομοκράτησης από «απεργοσπάστες» εκπαιδευτικούς σε μαθητές που ήθελαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Πάτρα, Καλαμάτα, Πύργο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ