Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις ελληνικές καλένδες το υπόμνημα των αντιστασιακών

Τρεις φορές έχουν πάει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας οι εκπρόσωποι της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, για να ζητήσουν συμπαράσταση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και στο αίτημά τους για υλική και ηθική αποκατάσταση όλων των αγωνιστών. Και τις τρεις, η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου «κάνει την πάπια» για το δεύτερο αίτημα, με το πρόσχημα πως η Εθνική Αντίσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία.

Την ίδια απάντηση έλαβαν οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όταν ζήτησαν τη στήριξη του σώματος σε σχετικό υπόμνημα που έχουν καταθέσει στην κυβέρνηση. Κάνοντας έτσι προφανές ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρνείται να στηρίξει τα αιτήματά τους.

Τουλάχιστον, και έστω μετά από αρκετά χρόνια, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει αγωγές για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, με χρήματα της Νομαρχίας. Τις αγωγές θα υπογράψει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και δικηγόρος, Δ. Κορέλλας, αφιλοκερδώς.

Πρόκειται για μια απόφαση με περισσότερο συμβολικό περιεχόμενο, αφού - όπως ειπώθηκε - την κύρια ευθύνη και αρμοδιότητα έχει η κυβέρνηση, προς την οποία πρέπει να ασκηθεί πίεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ