Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αναγκαστικά» στο Μέγαρο

Στο Μέγαρο Μουσικής αποφάσισε τελικά η Νομάρχης Αθηνών, Ελ. Μπεσμπέα, να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την ανακήρυξη του «Πρεσβευτή του Ελληνισμού». Την επιλογή αυτή είχε φωτογραφίσει η Νομάρχης σε προηγούμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ως «αναγκαστική», με το σκεπτικό πως «μόνο αν γίνει στο Μέγαρο θα έχουμε προβολή»...

Θα περίμενε κανείς από ένα αιρετό όργανο, να μην υποτάσσεται στο δήθεν «αναγκαστικό» μιας τέτοιας επιλογής, αλλά αντίθετα να προσπαθεί να ανατρέψει την - κατά ομολογία και της ίδιας της Ελ. Μπεσμπέα - μηδενική πολιτιστική δραστηριότητα της Νομαρχίας. Και σε αυτό να ρίξει το βάρος της προσοχής του.

Εύλογα, λοιπόν, ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Σπ. Χαλβατζής, είχε παρατηρήσει πως η νομαρχία πρέπει να προτιμήσει δημόσια κτίρια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Πολεμικό Μουσείο), ώστε να υπάρχει και μαζική συμμετοχή. Ο ίδιος είχε σημειώσει την αντίθεση της ΝΑΣ στην επιλογή του Μεγάρου Μουσικής, θυμίζοντας «την προσπάθεια των διαχειριστών του, να κυριαρχήσουν επί παντός επιστητού, να μην αφήσουν εκδήλωση που να μην "περάσει" από 'κει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ