Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο εργαζομένων στους δήμους

Συλλαλητήριο κόντρα στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική διοργανώνουν οι εργαζόμενοι 17 δήμων της Αττικής, την Τρίτη 6 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.

Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό, των σωματείων που διοργανώνει την κινητοποίηση, σημειώνει ότι η κυβέρνηση με βάση τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα πλαίσια της ΟΝΕ ετοιμάζει νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η έκτακτη απασχόληση ολοένα και διευρύνεται, ενώ η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων ολοένα και συρρικνώνεται. Το Συντονιστικό εκφράζει την ανάγκη αντίστασης όλων των εργαζομένων στα σχέδια αυτά της κυβέρνησης και τη συναινετική λογική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όπως προκύπτει από το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο. Ακόμη το Συντονιστικό απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στους δήμους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 14 Μάρτη στο Πεδίον του Αρεως, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και των άλλων κλάδων.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καματερού προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη 7 Μάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των μισθών τους από τη δημοτική αρχή. Οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν να πληρωθούν εδώ και πέντε μήνες, με αποτέλεσμα - όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους - να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αυτοί και οι οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ