Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στα τηλεφωνικά κέντρα

Αγωνιστική απάντηση στην απλήρωτη δουλειά, στις απολύσεις και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλει οι εργοδότες στα τηλεφωνικά κέντρα (Call Centers) και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, προγραμματίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, οργανώνει κινητοποίηση μπροστά στα γραφεία της «Unique Benefit» στην Καλαμαριά και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και τη Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς να συμμετέχουν μαζικά.

Στα τηλεφωνικά κέντρα κυριαρχεί εργασιακός μεσαίωνας. Οι εργοδότες δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, έχουν επιβάλει άθλιες συνθήκες υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Οργιάζουν σε βάρος των εργαζομένων, συνδέοντας την αμοιβή με τους στόχους, αλλάζοντας τις συμβάσεις από 8ωρες σε 4ωρες, εξωθούν τους εργαζόμενους σε παραίτηση για να γλιτώσουν αποζημιώσεις, κλείνουν τις επιχειρήσεις και σε μια νύκτα ανοίγουν νέες σε άλλο όνομα για να γλιτώσουν μισθούς (όπως η περίπτωση της «Unique Benefit»).

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, σημειώνει: «Οι εργοδότες του κλάδου, συντονίζονται μέσα από το φορέα τους, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών. Εχουμε υποχρέωση, σαν εργαζόμενοι, να συσπειρωθούμε στο δικό μας κάστρο, να δώσουμε κοινή απάντηση με το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ για:

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι μισθοί που καθυστερούν και να γίνουν έλεγχοι από το ΣΕΠΕ.

Να γίνουν έλεγχοι - να επιβληθούν ποινές για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής - ασφάλειας.

Να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι εφαρμοστικοί νόμοι, για κατάργηση ΣΣΕ, ανατροπής εργασιακών σχέσεων, μείωσης μισθών.

Υπογραφή ΣΣΕ που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, παλαιούς και νέους. Καμία απόλυση. Καμία μείωση μισθών.

Υπεράσπιση της πλήρους και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απόκρουση της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής και ελαστικής απασχόλησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ