Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία για τη συνταγογράφηση

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των χωριών της Κέρκυρας έχει δημιουργήσει η έναρξη του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Ιούλη αφού οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων λόγω έλλειψης του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού (υπολογιστές, εκτυπωτές, μελάνι κλπ.), αλλά και της αδυναμίας σύνδεσης με το διαδίκτυο αδυνατούν να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς είτε να μένουν χωρίς φάρμακα, είτε να αναγκάζονται να πληρώνουν γι' αυτά. Η δε χειρόγραφη συνταγογράφηση έχει σταματήσει καθώς ο γιατρός για κάθε μια συνταγή που θα εκδίδει, θα πληρώνει ως «πρόστιμο» από την τσέπη του 1 ευρώ , όπως και ο ασθενής.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός σε όλα τα ιατρεία. Στα Κέντρα Υγείας, όπου υπάρχουν περισσότεροι από έναν γιατροί, υπάρχει συνήθως μόνο ένας υπολογιστής και έτσι από τις 500 συνταγές που έγραφαν την ημέρα σήμερα δεν ξεπερνούν τις 30. Τα πάνω από 100 Αγροτικά Ιατρεία που υπάρχουν στις παλιές κοινότητες πλέον δε γράφουν φάρμακα, με αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα στους ασθενείς. Οπου υπάρχει ο εξοπλισμός, οι γιατροί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αξιοπιστία και την ταχύτητα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και δεν είναι λίγες οι φορές που για ώρες δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι ο server του υπουργείου δεν είχε σχεδιαστεί για να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους και για αυτό προσπαθούν να αποκλείσουν όλο και περισσότερους. Επίσης το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης χρησιμοποιήθηκε για να αφαιρεθούν από τη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων πάνω από 1.300 φάρμακα που πλέον επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου τους ασφαλισμένους. Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς του να απαιτήσουν:

  • Να μην κλείσει κανένα Αγροτικό, Περιφερειακό Ιατρείο ή μονάδα του ΙΚΑ.
  • Να ανασταλεί η απόφαση περί προστίμου στη χειρόγραφη συνταγογράφηση έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να γράφουν φάρμακα στους ασθενείς για όσο δεν υπάρχει ο εξοπλισμός.
  • Να εξοπλιστούν άμεσα όλα τα ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία σε όλη την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά.

Στόχο πάλης του μαζικού, οργανωμένου λαϊκού κινήματος να αποτελέσει η πάλη για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων. Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων και των απωλειών τους από το «κούρεμα» από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ