Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Σοβαρό ζήτημα ενημέρωσης

Σοβαρό θέμα στην ενημέρωση για τα καυτά θέματα της Υγείας και Πρόνοιας -που βρίσκονται στις μυλόπετρες της αντιλαϊκής επιτροπής της συγκυβέρνησης και των ΕΕ-ΔΝΤ- προκύπτει απ' την πρακτική που ακολουθεί στο θέμα αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Στις 12.7.2012, ζήτησε από το συντάκτη του «Ρ» να αποχωρήσει από το γραφείο του επειδή διαμαρτυρήθηκε για την τρίωρη, και πλέον, προσμονή των συντακτών για δηλώσεις σχετικά με το «Αττικόν» και το «Αγία Βαρβάρα». Δηλώσεις που όταν έγιναν επιχειρούσαν να ανατρέψουν την πραγματικότητα: Οτι θα λειτουργήσει μια νέα πτέρυγα στο «Αττικόν» -με «πλεονάζον προσωπικό»- όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τις αναγκαστικές μετακινήσεις 30 νοσηλευτών από ένα νοσοκομείο που προσφέρει υπηρεσίες σε φτωχά λαϊκά στρώματα και εμβολιάζει τα παιδιά των ανέργων, των τσιγγάνων και των απόκληρων της Δυτικής Αττικής. Οτι διαλύοντας ένα νοσοκομείο θα λειτουργήσει την πτέρυγα ενός άλλου, που απ' την αρχή δεν επανδρώθηκε σωστά και λειτούργησε για τις προεκλογικές ανάγκες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Χτες ο Μάριος Σαλμάς παρέδωσε σε λειτουργία τη νέα πτέρυγα στο «Αττικόν», κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην επιχείρηση συγκυβερνητικής επικοινωνίας: Κάλεσε μόνο την Κρατική Τηλεόραση στην πασαρέλα, αποκλείοντας όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο Υγείας -και αργότερα διένειμε τη δήλωσή του μέσω του Γραφείου Τύπου του υπουργείου.

Αν νομίζει το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν μυστικές τις αντιλαϊκές τους επιδιώξεις, κάνουν λάθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ