Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ετοιμάζουν μεγάλες μειώσεις και στο εφάπαξ

Μειώσεις στο εφάπαξ, που καταβάλλουν τα Ταμεία Πρόνοιας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα επιβάλλει η τρικομματική συγκυβέρνηση, στο πλαίσιο του νέου πετσοκόμματος σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας η σχέση των εισφορών που δίνουν οι εργαζόμενοι στα ταμεία πρόνοιας με το εφάπαξ που παίρνουν όταν συνταξιοδοτούνται θα αποκτήσει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Στη βάση αυτή οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως 40%, όσο δηλαδή εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα εφάπαξ που δίνουν τα διάφορα ταμεία τις εισφορές που εισπράττουν.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει να εξοικονομήσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αναμένεται να προέλθουν από τη μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και την επιβολή πλαφόν αθροιστικά στην κύρια και επικουρική σύνταξη, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις.

Παράλληλα, αναμένεται τις επόμενες μέρες η υπογραφή δύο υπουργικών αποφάσεων. Η μια αφορά στην ταυτόχρονη υποβολή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των ασφαλιστικών εισφορών. Η δεύτερη στη διασύνδεση ΟΑΕΔ - ΙΚΑ - ΣΕΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ