Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Συγκέντρωση σωτηρίας του νοσοκομείου

Οργανώνεται αύριο βράδυ, ώρα 7 μ.μ., απ' τις Λαϊκές Επιτροπές Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου στο νοσοκομείο

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου πρέπει να συναντήσει την αντίδραση όλου του λαού της περιοχής (φωτ. από πρόσφατη σύσκεψη που οργάνωσε το σωματείο)
Η υποβάθμιση του νοσοκομείου πρέπει να συναντήσει την αντίδραση όλου του λαού της περιοχής (φωτ. από πρόσφατη σύσκεψη που οργάνωσε το σωματείο)
Τη σωτηρία του νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας, μετά και τις αναγκαστικές μετακινήσεις 30 νοσηλευτών στο «Αττικόν», παίρνουν στα χέρια τους οι Λαϊκές Επιτροπές Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου.

Με πρωτοβουλία τους, και με τη συμμετοχή του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο και φορέων της περιοχής, οργανώνουν αύριο, ώρα 7 μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Αγία Βαρβάρα». Η μετακίνηση 30 Νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στο «Αττικόν» απειλεί το νοσοκομείο με «κλείσιμο», με αποτέλεσμα την επιδείνωση της συνολικής κάλυψης σε διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες στη Δυτική Αττική.

Το «Αγία Βαρβάρα» συνεχίζει να λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς οι ελλείψεις φτάνουν στο 40% των οργανικών θέσεων, με αποτελέσματα τη μη ασφαλή λειτουργία και την οφειλή στους εργαζόμενους 10.000 ρεπό.

Ηδη εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία απορρύθμισης στο νοσοκομείο: Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μετά την απογύμνωση του νοσοκομείου από μάχιμο προσωπικό, επιχειρεί να προχωρήσει σε αναδιάταξη των εργαζόμενων στα τμήματα. Στην κατεύθυνση αυτή προσπαθεί να στελεχώσει το Τμήμα Εμβολίων, απ' όπου μετακινήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι, με νοσηλεύτριες, πράξη που δεν είναι προσαρμοσμένη στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, δηλαδή ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει.

Συγκυβερνητικά τρικ στο «Αττικόν»

Απ' την άλλη μεριά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε χτες το πρωί το «Αττικόν» και «παρέδωσε» στη λειτουργία τη νέα πτέρυγα, όπου θα λειτουργήσουν 30 κρεβάτια. Συνοδευόμενος απ' την κρατική τηλεόραση - καθώς δεν κλήθηκε κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης - και κάνοντας δηλώσεις κατά το «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» - είπε ότι «οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο θα έχουν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα της νευροχειρουργικής, της γναθοπροσωπικής και της ουρολογικής κλινικής» (σ.σ. του Αττικού).

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τις νοσηλεύτριες που μετακινήθηκαν αναγκαστικά λέγοντάς τους ότι μετά την τρίμηνη μετακίνησή τους θα παραμείνουν όσες το αποφασίσουν στο «Αττικόν». Η συγκυβερνητική υποκρισία συμπληρώθηκε με την προχτεσινή έφοδο για να εξαφανιστούν εφτά φορεία από το διάδρομο του ορθοπαιδικού τμήματος, ώστε να μη δημιουργήσουν αλγεινή εικόνα ενόψει της έλευσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πάντως, οι αντιλαϊκές στοχεύσεις και οι οδυνηρές για το λαό συνέπειες που έχει η πολιτική που υπηρετεί και η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν με όσα επικοινωνιακά τρικ επιχειρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ούτε και από τα ρεπορτάζ που επιστρατεύουν τα αστικά ΜΜΕ που στα χτεσινοβραδινά δελτία «πανηγύριζαν» για την ... ενίσχυση του «Αττικού», αποσιωπώντας τις επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η τακτική τού «βουλώνω τρύπες προκαλώντας νέες τρύπες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ