Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
Κατέληξε 75χρονος

Ενας 75χρονος διαβητικός, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου, είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Το απίστευτο είναι ότι ο άτυχος ηλικιωμένος δεν είχε δηλωθεί ως επίσημο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο - υποτίθεται - έχει την εποπτεία των λοιμωδών νόσων. Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι και οι υπάρχουσες ελάχιστες δομές δεν μπορούν - λόγω γενικευμένης απορρύθμισης - να παρακολουθήσουν ούτε στατιστικά την εξέλιξη του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο 75χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από εγκεφαλίτιδα, ενώ το αίτιο του θανάτου έβαλε σε υποψίες τους θεράποντες γιατρούς. Ακολούθησε εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των γιατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Δύο ακόμη νέα σοβαρά περιστατικά της νόσου έχουν αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για κατοίκους της Γλυφάδας και του Φαλήρου, οι οποίοι νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τους 11. Οι επιδημιολόγοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των κρουσμάτων της νόσου αφορά κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής και ειδικότερα των νοτίων προαστίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ