Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να στελεχωθεί η ΕΑΒ με το αναγκαίο προσωπικό

Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Βασικό θέμα της συνάντησης από την πλευρά των εργαζομένων, ήταν η κλιμακούμενη συρρίκνωση του προσωπικού στην ΕΑΒ, γεγονός που αντανακλάται αρνητικά στο έργο της και στην αμυντική ικανότητα της χώρας, ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος σε ντόπια και ξένα μονοπώλια να πατήσουν πιο γερά το πόδι στην αμυντική βιομηχανία. Σ' αυτό συμβάλλουν, όπως κατήγγειλαν, οι διαρκείς μειώσεις σε προσωπικό και η μαζική εισροή εργολάβων, οι οποίοι δουλεύουν με ανειδίκευτο προσωπικό σε σειρά εξειδικευμένες εργασίες

Ηδη το προσωπικό έχει συρρικνωθεί στους 1.500 εργαζόμενους, ενώ οι ανάγκες για τη διεκπεραίωση των εργασιών θα έπρεπε να καλύπτονται από τουλάχιστον 2.200 εργαζόμενους. Γι' αυτό, όπως είπαν, χρειάζεται άμεση πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού. Κοντά σε αυτά, συμπλήρωσαν ότι μεγάλο αγκάθι για τους εργαζόμενους αποτελούν επίσης οι μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές, οι οποίες, όπως είπαν, αγγίζουν το 35% - 37%, χωρίς ακόμα οι εργαζόμενοι να έχουν συμπεριληφθεί στο ενιαίο μισθολόγιο, που θα σημάνει νέες μειώσεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Αναμφισβήτητα συμμεριζόμαστε τα αιτήματα που έχει το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΑΒ, είναι και δικά μας αιτήματα, για προσλήψεις στην επιχείρηση τουλάχιστον 700 ατόμων, από τη στιγμή που έχει διευρυνθεί ο τζίρος της επιχείρησης. Είμαστε ριζικά αντίθετοι - όπως και γενικά και εδώ - στην εφαρμογή των γνωστών εργασιακών σχέσεων με τους υπεργολάβους, που εκμεταλλεύονται φθηνό εργατικό δυναμικό και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με πρόσθετη ζημιά την επιχείρηση.

Ταυτόχρονα, είμαστε αντίθετοι, όπως και γενικά, με τον κίνδυνο να μειωθούν παραπέρα οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΑΒ, ήδη έχουν απώλειες 35%, στο πλαίσιο ενδεχομένως ενός ενιαίου μισθολογίου που αναφέρεται στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ κ.λπ. Πρόκειται για μια πολιτική, η οποία έχει στόχο να ισοπεδώσει προς τα κάτω μισθούς, συντάξεις, παροχές προς τους εργαζόμενους και από αυτήν την άποψη δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να παγιδευτούν στη λογική "χαμηλά - μικρά - μεγάλα εισοδήματα", γιατί όλοι θα πάμε φούντο προς τα κάτω».

Από τη πλευρά του Σωματείου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Γριζόπουλος, σημείωσε ανάμεσα στα άλλα ότι «ζητάμε εδώ και τώρα προσλήψεις, είμαστε αντίθετοι σε κάθε σχεδιαζόμενη περαιτέρω μείωση των μισθών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ