Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ... Η ΚΡΙΣΗ

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΑ: «Χάθηκαν 1,6 δισ. ευρώ από το κραχ στο χρηματιστήριο. Σκηνικό τρόμου διαμορφώθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα και όλοι έτρεχαν να σωθούν (...) το κακό ξεκίνησε από τα δεκαετή ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας (...) η κατρακύλα των τιμών των ομολόγων προκάλεσε ντόμινο πιέσεων (...) οι ιταλικές τράπεζες υπέστησαν καθίζηση (...) στα απότομα καθοδικά ρεύματα δεν ήταν δυνατόν να αντισταθεί το ελληνικό χρηματιστήριο» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ: «Ευρωδιάλυση (...) η Ισπανία βρίσκεται σε παραπλήσια θέση με τη δική μας (...) οι αγορές δεν τιθασεύονται με διακηρύξεις για μεταρρυθμίσεις που άλλωστε απαιτούν χρόνο, ούτε με λιτότητα(...) το ευρώ πλέον κινδυνεύει με διάλυση» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΜΑΛΛΙΑ - ΚΟΥΒΑΡΙΑ: «Η κατάσταση είναι πιο σύνθετη και πιο επικίνδυνη (...) Δίπλα στο σκληρό τερματισμό της αμερικανικής παρεμβατικής δυνατότητας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, υπάρχει ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης ανάφλεξης στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τη Συρία (...) καθεστώτα, σύνορα και περιφερειακές ισορροπίες θα καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα (...) Μια κλυδωνιζόμενη Ευρωζώνη και μια Μέση Ανατολή στις φλόγες είναι κοινή απειλή για τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ρωσίας και είναι το λιγότερο παράδοξο να ζητά η Ουάσιγκτον από τη Μόσχα να χάσει την τελευταία ναυτική της βάση στη Συρία και αντιστρόφως ανεύθυνο να υιοθετεί ο Πούτιν την πιο σκληρή γερμανική άποψη εναντίον της έκδοσης ευρω-ομολόγου» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ: «Θεραπεία από το μέλλον για λίγους. Το πράσινο φως έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την πρώτη γονιδιακή θεραπεία. Με κόστος πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ανά ασθενή που έχει έλλειψη μιας λιποπρωτεΐνης θα πρόκειται για την πιο ακριβή αγωγή στον πλανήτη» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ: «Στα κύρια χαρακτηριστικά της αγοράς του εσωτερικού τουρισμού φέτος είναι η μείωση του αριθμού των ελλήνων τουριστών (...) τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δείχνουν ότι ο αριθμός των ελλήνων επιβατών στις πτήσεις εσωτερικού θα μειωθεί φέτος κατά 1.285.000 σε σχέση με το 2011 (...) φέτος σημαντικό βάρος στην απόφαση μιας οικογένειας να κάνει διακοπές σε κάποιο νησί έχει και το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (...) ανάσα για ορισμένες κατηγορίες καταλυμάτων αλλά και για περίπου 81.200 δικαιούχους αναμένεται να αποτελέσουν οι διακοπές χαμηλού κόστους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ το οποίο ενεργοποιείται εκ νέου από την 1η Αυγούστου» (στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουρισμός, οι δύο όψεις (2022-07-07 00:00:00.0)
Για το δικαίωμα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στις διακοπές και την αναψυχή (2020-06-30 00:00:00.0)
Το 50% των λαϊκών νοικοκυριών δε θα κάνουν διακοπές (2011-08-03 00:00:00.0)
Μειώνουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (2010-10-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-07-28 00:00:00.0)
Απαγορευτικές -για πολλούς- οι διακοπές (2004-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ