Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ζωηρό» ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ

Στην Αθήνα ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών

Το «ζωηρό ενδιαφέρον» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τη χώρα μας επιβεβαιώνει η επίσκεψη του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομικών Τσαρλς Κόλινς. Ο Αμερικανός αξιωματούχος βρίσκεται από χτες στην Αθήνα, καθ' οδόν προς τη Ρώμη, «για να έχει διαβουλεύσεις αναφορικά με τις συναινετικές προσπάθειες, με στόχο την οικονομική σταθεροποίηση, αλλά και ανάπτυξη, στην Ευρώπη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Χτες συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Στην ατζέντα ήταν η «αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος» με κατεύθυνση τη «δημιουργία σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Είναι φανερό δηλαδή το γεγονός ότι διαμορφώνονται νέα μέτρα για την προσέλκυση μονοπωλίων και άλλων «επενδυτών». Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών είχε τηλεφωνήσει με δική του πρωτοβουλία την περασμένη βδομάδα ο Αμερικανός ομόλογός του Τ. Γκάιντνερ. «Να ξέρεις ότι σε στηρίζουμε», φέρεται ότι του είπε. Ο Τ. Γκάιντνερ είχε τηλεφωνήσει μια βδομάδα νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στον οποίο επίσης είχε, μεταξύ άλλων, εκφράσει την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ