Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με την οσμή του κέρδους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για επιτόπιες διαβουλεύσεις με τη συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) καταφθάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων, ιμπεριαλιστικών κέντρων και Οργανισμών. Καθένας από αυτούς για λογαριασμό των μονοπωλίων που στηρίζει και εξυπηρετεί, όλοι μαζί απέναντι στο λαό, παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει εξελίξεων, για την απόσπαση ζωτικού χώρου σε συνθήκες όξυνσης και εξάπλωσης της καπιταλιστικής κρίσης, σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση υπόσχεται να τσακίσει κάθε εργατικό, λαϊκό δικαίωμα.

Μετά και την επίσκεψη του πρώην Προέδρου Μπ. Κλίντον, συνοδεία μεγαλοεπιχειρηματιών, καταφθάνει για νέες συνεννοήσεις, προφανώς για την παραπέρα εξειδίκευση του «επενδυτικού ενδιαφέροντος» ο σημερινός αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, που σήμερα συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, μαθαίνουμε, μεταβαίνει αμέσως μετά στην Ιταλία, ο λαός της οποίας επίσης χτυπιέται από την καπιταλιστική κρίση. Τα σούρτα - φέρτα από τους εκπροσώπους και άλλους διαχειριστές του κεφαλαίου έχουν συνέχεια με την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του επικεφαλής της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο. Για αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη και η έναρξη της επίσημης διαβούλευσης ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Το σχέδιο της άγριας χρεοκοπίας του λαού, το σύνολο των προτάσεων που κατά καιρούς έχουν υποβάλει οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, μαζί με τις προτάσεις των υπουργείων και άλλων, όπως αυτές που περιέχονται σε «μελέτη» που έχουν αναθέσει στο ΚΕΠΕ, μπαίνουν στο αντιλαϊκό τραπέζι, στις επεξεργασίες για την οριστικοποίηση των νέων μέτρων σφαγής ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ που όλοι μαζί σχεδιάζουν να κλιμακώσουν στα επόμενα χρόνια. Και όλ' αυτά σε συνδυασμό με την οσμή των ιδιωτικοποιήσεων που προσφέρουν στα μονοπώλια μπιρ παρά πλουτοπαραγωγικές πηγές για να κερδοφορήσουν...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ