Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
«Οχι» στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ΝΑΤ

Παρέμβαση, χτες, ενάντια στα σχέδια αρπαγής της περιουσίας των εργαζομένων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιουσία των Ταμείων μπαίνει στο στόχαστρο της «αξιοποίησης» (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιουσία των Ταμείων μπαίνει στο στόχαστρο της «αξιοποίησης» (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΝΑΤ, ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι έκαναν χτες το πρωί ξεκάθαρη τη διάθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, που προετοιμάζει η συγκυβέρνηση, δίνοντας συντριπτικό χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΠΕΣ ΝΑΤ με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να «απλώσει χέρι» στην περιουσία του ΝΑΤ, στην περιουσία, δηλαδή, που έχτισαν οι ναυτεργάτες φτύνοντας αίμα μέσα στα καράβια των εφοπλιστών, έγινε σαφής με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του κεφαλαίου εδαφίου της παρ. 1. του άρθρου 3 του ν. 3986. 2011» «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015», που στο άρθρο 3 προβλέπονται ρυθμίσεις για την ... «αξιοποίηση» δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με την παραχώρησή της στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που σημαίνει ότι σε κίνδυνο βρίσκονται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και η περιουσία τους. Η προσωρινή απόσυρση της σχετικής διάταξης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει επανάπαυση στους εργαζόμενους. Ισα - ίσα χρειάζεται επαγρύπνηση.

Από την αντιπροσωπεία των ναυτεργατών επισημάνθηκε προς τον πρόεδρο, ότι η επιχείρηση της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ είναι συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και θα πάρει την κατάλληλη απάντηση. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΝΑΤ εξέδωσε ψήφισμα ότι διαφωνεί με τη νομοθετική ρύθμιση.

Η περιουσία του ΝΑΤ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΝΑΤ, η αντικειμενική αξία μόνο των 20 από τα 27 συνολικά κτίρια που αποτελούν την περιουσία του ΝΑΤ είχε υπολογιστεί το 2007 στα 127.081.756, 9 ευρώ.

Μέρος της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, είναι και το Ναυτικό Νοσοκομείο (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, το οποίο οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το άφησαν να ρημάξει για να έρθει η σημερινή συγκυβέρνηση να το βγάλει και στο σφυρί. Για το Ναυτικό Νοσοκομείο τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα έχουν καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση που προβλέπει να λειτουργήσει το νοσοκομείο ως πανεπιστημιακή κλινική, κλάδος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών των ναυτεργατών, των οικογενειών τους, των εργαζομένων, με τη συμμετοχή και σύμπραξη των άλλων δημόσιων ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ