Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Διαδήλωσαν ενάντια στα «λουκέτα» στα νοσοκομεία

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής στην περιοχή

Από τη χτεσινή διαδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω
Από τη χτεσινή διαδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω
Την ανάγκη διεκδίκησης αποκλειστικά Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό ανέδειξε χτες βράδυ πλήθος κόσμου στο Αιγάλεω, που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Εσταυρωμένου μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Δημόσια δωρεάν Υγεία - Φάρμακο για το λαό. Τέρμα οι θυσίες για ΕΕ - μονοπώλια» και βασικά συνθήματα «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, σε κάθε άνεργο και ανασφάλιστο». «Οχι λουκέτο στα νοσοκομεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση, ο Γιώτης Σατζαρίδης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής και κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Κάθε μέρα που περνά όλο και αυξάνονται οι άνθρωποι από ηλικιωμένους μέχρι βρέφη που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα, καθώς και βασικά τρόφιμα. Μεγαλώνει η απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Την απάντηση στα βάρβαρα μέτρα τους θα τη δώσουμε μέσα από ένα κίνημα με σχέδιο, στόχους, προοπτική, κίνημα ταξικά προσανατολισμένο που θα απαντάει, θα παλεύει και θα οργανώνεται πριν απ' όλα μέσα στους χώρους δουλειάς. Εκεί που η εργατική τάξη έρχεται σε άμεση και σκληρή αντιπαράθεση με την τάξη των αφεντικών. Η εργατική τάξη δεν έχει ανάγκη από ένα πλαδαρό κίνημα που θα παλεύει απλά για μια κυβερνητική αλλαγή με άθικτα τα μονοπώλια και την εξουσία τους».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Βίκυ Λαζάρου, μέλος της Επιτροπής Ανέργων και η Ολγα Σιάντου, από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ