Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - TASK FORCE
Ανατροπές στο όνομα της δόσης

Με εφόδιο την τεχνογνωσία της Task Force η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ετοιμάζει τις ανατροπές στο χώρο της Υγείας, όπως προκύπτει απ' τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου με τον επικεφαλής της Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, για ζητήματα συνεργασίας στο χώρο της Υγείας.

Η τεχνογνωσία θα αξιοποιηθεί για να προχωρήσουν οι ανατροπές σε όλους τους τομείς του δημόσιου συστήματος Υγείας. Δηλαδή, τη διοίκηση των νοσοκομείων, την εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την τιμολόγηση φαρμάκων, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΣΠΑ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (δηλαδή την εντατικοποίηση του προσωπικού) και την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού, που δίνει μεγάλη βαρύτητα η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους περισσότερους από εκατό τεχνοκράτες που δουλεύουν προκειμένου η χώρα «να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει στο πλαίσιο των δανειακών της συμβάσεων». Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προβάλλει «τη στρατηγική του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα» χωρίς βέβαια να πει ότι πρόκειται για έναν ακόμα διάδρομο εκχώρησης των δημόσιων δομών Υγείας, κυρίως στην επαρχία, μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τη φιλοδοξία να έχουν έσοδα 140 εκ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ