Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν κάθε τόπο δουλειάς σε μετερίζι αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα

Η αντεργατική επίθεση που δυναμώνει σε κάθε κλάδο απαιτεί από τους εργάτες να απαντήσουν με ταξική ενότητα και οργάνωση (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Η αντεργατική επίθεση που δυναμώνει σε κάθε κλάδο απαιτεί από τους εργάτες να απαντήσουν με ταξική ενότητα και οργάνωση (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Πανελλαδική στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποιείται αύριο, ενώ σε κινητοποιήσεις (απεργίες κ.τ.λ.) προχωρούν αύριο και εργαζόμενοι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι εργαζόμενοι καλούνται να αξιοποιήσουν την αυριανή 3ωρη στάση εργασίας, προχωρώντας σε γενικές συνελεύσεις και σχεδιάζοντας την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική που τα γεννά. Κλιμάκωση - βέβαια - που, για να προχωρήσει, απαιτεί την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα, την αποδυνάμωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, όπως δείχνει καθημερινά η πείρα.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ για την αυριανή στάση εργασίας, αποπροσανατολίζοντας ξανά τους εργαζόμενους, μιλώντας για «καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες». Βλέπει ότι οι «πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου», είναι «καταστροφικές και αδιέξοδες». Διαπιστώνει ότι η κρίση οφείλεται «στην απληστία των τραπεζιτών, των τζογαδόρων κερδοσκόπων».

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των σημερινών συνδικαλιστικών ηγεσιών και παραμερίζοντάς τες να δώσουν στην πάλη τους το περιεχόμενο που απαιτεί η απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνει:

ΓΣΕΕ - ΣΕΣ κρύβουν απ' τους εργάτες την αλήθεια

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης που αποφάσισε το δεξί χέρι της Κομισιόν και των πολυεθνικών της Ευρώπης, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον άθλιο ρόλο της.

Επαναλαμβάνει ό,τι ψέμα και αθλιότητα χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να κρύψουν την αλήθεια για την καπιταλιστική κρίση που τραντάζει τις καπιταλιστικές οικονομίες από άκρη σε άκρη στον κόσμο, μαζί και στη χώρα μας.

Φταίνε οι "φιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές" οι πολιτικές "λιτότητας που εφαρμόζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου", η "απληστία των τραπεζών, των τζογαδόρων" κλπ.

Το μόνο που δεν φταίει κατ' αυτούς είναι ο καπιταλισμός και η κρίση του, που βασανίζει όχι μόνο το λαό μας, όχι μόνο τους εργαζόμενους της νότιας Ευρώπης, αλλά και της βόρειας και όλου του κόσμου.

Γι' αυτό μάς καλούν στο δρόμο που προτείνει το τσιράκι των πολυεθνικών η Γεν. Γραμματέας της ΣΕΣ κα. ΣΕΓΚΟΛ να στείλουμε μήνυμα στην "Τρόικα να μη συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα", για "πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή".

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ό,τι πριν την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, να δώσουν τη μάχη παρεμπόδισης, ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών μέτρων.

Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο και υπηρεσία να γίνουν μετερίζια αντίστασης και παρεμπόδισης στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν και που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2013 και τα επόμενα χρόνια. Να δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι

Απομονώστε όλους όσοι υπόσχονται και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Αυτούς που υπόσχονται και κίνητρα στους καπιταλιστές για κερδοφόρες επενδύσεις και εργατικά δικαιώματα.

Που υπόσχονται μια καλύτερη διαπραγμάτευση, καλύτερα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και χωρίς έξοδο από αυτή τη λυκοσυμμαχία.

Οργανωθείτε στα συνδικάτα. Αλλάξτε τους συσχετισμούς. Αποδυναμώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό - ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ