Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στη μάχη για να μπει μπλόκο στα μέτρα

Πρόγραμμα δράσης που θα κορυφωθεί με απεργία στις 19 Νοέμβρη αποφάσισε η χτεσινή σύσκεψη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ρίχνονται στη μάχη για να δοθεί μαχητική αγωνιστική απάντηση, να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν στις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο. Την απόφαση αυτή πήραν στη χτεσινή μαζική σύσκεψη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και των Επιτροπών Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στην οποία συμμετείχαν συνδικαλιστές μέλη σε πάνω από τριάντα διοικητικά συμβούλια πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και πολλοί εργαζόμενοι.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν μια σειρά δράσεις μέσα στη βδομάδα που σε πρώτη φάση κορυφώνονται με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από σήμερα να επιδιωχθεί να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς στους ΟΤΑ, να αποφασιστεί η κατάληψη των γραφείων προσωπικού σήμερα και αύριο για να μη σταλούν τα στοιχεία που χρειάζονται για να ανοίξει ο δρόμος των απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, σήμερα θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στην Ομόνοια. Επίσης, θα συμμετέχουν και στην αυριανή συγκέντρωση στην Περιφέρεια Αττικής, όσοι δεν έχουν γενικές συνελεύσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι καταλήψεις αυτή τη φορά στα δημαρχεία, και πάλι με γενικές συνελεύσεις, με μοίρασμα ανακοινώσεων που θα απευθύνονται στους κατοίκους των περιοχών, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι οι απολύσεις υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες σε βάρος του λαού.

Η δράση κλιμακώνεται με την 24ωρη απεργία στην οποία καλούνται να μπουν μπροστά τα ίδια τα επιχειρησιακά σωματεία για 24ωρη απεργία στις 19 Νοέμβρη, δηλαδή τη μέρα που λήγει η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να φτιαχτούν οι λίστες με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου που θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Ηδη το Συνδικάτο ΟΤΑ Εργαζομένων Αττικής έχει πάρει απόφαση για απεργία εκείνη τη μέρα, η οποία καλύπτει τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια. Ανάλογες αποφάσεις θα επιδιωχθεί να λάβουν και τα σωματεία στο Δημόσιο.

  • Σε κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι μετά από απόφαση που πήραν μέσα από μαζική γενική συνέλευση το βράδυ της Κυριακής. Οι εργαζόμενοι από το πρωί μπήκαν στην κινητοποίηση χωρίς να χτυπήσουν την κάρτα εργασίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλους δήμους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ