Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δε θα δώσει λίστα στο υπουργείο

Κάτω από τη δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην έκτακτη συνεδρίασή του, χτες, αποφάσισε ομόφωνα ότι ο δήμαρχος δε θα επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστα εργαζομένων για μετατάξεις, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Το ψήφισμα υπερψήφισαν και οι κομμουνιστές σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκειμένου να εκδοθεί ομόφωνο σε ό,τι αφορά τη μη παράδοση της λίστας.

Στη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκαλύφθηκαν οι ακροβατισμοί των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ενώ αναφανδόν στηρίζουν τα μνημόνια και τις κατευθύνσεις της ΕΕ του κεφαλαίου, εμφανίζονται να διαφωνούν στις συνέπειες της εφαρμογής τους.

Ετσι, π.χ., ενώ ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και μια σειρά αντιδήμαρχοι, μόλις την προηγούμενη βδομάδα δήλωναν ότι πρέπει να υπερψηφιστούν τα μέτρα της κυβέρνησης, χτες μιλούσαν για δυσμενείς επιπτώσεις στους Δήμους και στους εργαζόμενους.

Αντίστοιχα, και ο Κ. Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΝΔ στο Δήμο, που ψήφισε υπέρ των μέτρων στη Βουλή, και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξή του προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, μιλώντας για ανάγκη ορθολογικής εφαρμογή των μέτρων για τους εργαζόμενους στους Δήμους.

Βέβαια, στην ουσία των τοποθετήσεών τους δε διαφοροποιούνται από την προωθούμενη πολιτική, αλλά κρύβονται πίσω από την «απουσία κριτηρίων αξιολόγησης» στην εφαρμογή.

Απόφαση να μη στείλει λίστες πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου Κορδελιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ