Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ»
«Ενωσαν» τη φωνή τους με φορείς της περιοχής

Τη φωνή τους με εργαζόμενους, συνταξιούχους και μαζικούς φορείς του Νέου Ηρακλείου ένωσαν το Σάββατο το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της «Κλινικής Γρηγοριάδη - Θεραπευτηρίου "Σωτήρ" ΑΕ», που διεκδικούν δεδουλευμένα ως και 25 μηνών, και μετά την απεργία την περασμένη βδομάδα συνεχίζουν με διάφορες μορφές τον αγώνα τους, ενώ 20 από αυτούς προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Με συνθήματα όπως «Η κλινική "Σωτήρας" θησαυρίζει από τους εργαζόμενους που ξεζουμίζει» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», οι εργαζόμενοι της κλινικής, η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ηρακλείου, εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.ά. έκαναν πορεία, μοίρασαν την ανακοίνωση του κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, καλώντας το λαό του Ν. Ηρακλείου σε συμπαράσταση.

Μαζί τους είχαν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. «Αυτές τις μέρες που έλειπα από το σπίτι, με την απεργία, η μικρή μου έκανε παράπονα. Μου ζήτησε να την πάρω μαζί μου...», λέει η Ελένη για την κόρη της που πάει στον παιδικό σταθμό. Τα παιδιά των εργαζομένων μοίραζαν με τους γονείς τους ανακοινώσεις και φώναζαν: «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ!»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ