Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ
Συντονισμένη κινητοποίηση για τη ΒΙΟΜΑΓΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ(του ανταποκριτή μας).-

Πανεπαρχιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 31 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Μαντουδίου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων, ανέργων, αγροτών, ΕΒΕ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη Λίμνη της Εύβοιας, με θέμα την ανεργία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε αφορά την άμεση επαναλειτουργία της επιχείρησης ΒΙΟΜΑΓΝ, την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της εταιρίας. Επιπλέον ζητείται χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων, όπως είχαν προταθεί από τους 3 Δήμους. Σύνταξη για τους άνεργους άντρες και γυναίκες, άνω των 50 με 4.500 ένσημα. Επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στο Ταμείο Ανεργίας (2 χρόνια) με πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τέλος ζητείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τους άνεργους, 250.000 δρχ. ενόψει εορτών του Πάσχα.

Τα παραπάνω έχουν την «υπογραφή» Ανεργων και Εργαζομένων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, των πρώην εργαζομένων στην επιχείρηση «ΒΙΟΜΑΓΝ», εκπροσώπων των Δήμων Κηρέως, Νηλέως και Ελυμνίων, του Εμπορικού Συλλόγου Μαντουδίου και του Αγροτικού Συλλόγου.

Για τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται περιοδείες και ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε από εκπροσώπους των φορέων, η πλήρης εγκατάλειψη της περιοχής από την κυβέρνηση -δεν έχει υλοποιήσει ούτε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις- με αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της κατάστασης για τους κατοίκους. Ως μοναδική διέξοδος τονίστηκε, ο συντονισμός της πάλης στο δρόμο του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ