Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Ενας αστυνόμος για κάθε διαδηλωτή!

...και η «πορεία» της αστυνομίας
...και η «πορεία» της αστυνομίας
Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, πραγματοποιήθηκε χθες η πορεία των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ, αρχικά στη Βουλή και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας.

Ογδόντα περίπου αστυνομικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και κλούβες επιστρατεύτηκαν για την ...περιφρούρηση μιας ειρηνικής πορείας 150 περίπου εργαζομένων, που πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, τόσο ασφυκτικά περικυκλωμένη από αστυνομικούς, ώστε ήταν σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κανείς αν πρόκειται για ...παρέλαση αστυνομικών ή για διαδήλωση εργαζομένων.

Και το χθεσινό περιστατικό βεβαιώνει την ένταση των αυταρχικών αστυνομικών πρακτικών, που θα γίνουν πιο ασφυκτικοί, ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Ετσι, συγκεντρώσεις και πορείες θα οδηγούνται συντεταγμένα και στοιχισμένα από τις δυνάμεις καταστολής σε ασφαλή απόσταση από τα κτίρια, στα οποία στεγάζονται οι κρατικές υπηρεσίες, όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο.

Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε και χθες σε βάρος των εργαζομένων του ΠΙΚΠΑ, οι οποίοι φτάνοντας στο υπουργείο Υγείας εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις κλούβες, που βρίσκονταν εκεί, ακόμα και να σταθούν στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους. Κάτι που προκάλεσε την αγανάκτηση των εργαζομένων, πολλοί απ' τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν στους αστυνομικούς: «Είμαστε εργαζόμενοι, γιατί μας αντιμετωπίζετε σαν τρομοκράτες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ