Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικές εξελίξεις να δρομολογήσει ο λαός

-- Κυρία Παπαρήγα, η χτεσινοβράδινη απόφαση γεννάει, εντός εισαγωγικών, πολιτικές εξελίξεις;

-- Εμείς έχουμε μία εκτίμηση που δεν μπορεί όμως να την προσδιορίζουμε τον επόμενο μήνα ή τον μεθεπόμενο. Καταρχήν, εμείς δε βλέπουμε τις πολιτικές εξελίξεις μόνο από τους επάνω. Αυτός που πρέπει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις είναι ο λαός. Αν ο λαός δεν παρέμβει, η κυβέρνηση θα έχει σταθερότητα ή αν βγει μια καινούρια κυβέρνηση θα έχουμε σταθερά αντιλαϊκή πολιτική και φιλομονοπωλιακή και φιλοευρωενωσιακή. Γενικά πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει πολιτική αστάθεια.

Αν ο λαός ορθώσει ανάστημα, δεν μπορεί να νικήσει σε ένα βράδυ, άλλοι λένε ότι μπορεί να νικήσει σε ένα βράδυ και μάλιστα μέσω της κάλπης. Ομως, ένα λαϊκό κίνημα αντεπίθεσης κατά της ΕΕ και των μονοπωλίων μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές στο συσχετισμό δυνάμεων στο αστικό πολιτικό σύστημα και να περάσει αυτό σε φάση αποσταθεροποίησης. Προσέξτε όμως: Οι επάνω πρέπει να αποσταθεροποιούνται και να σταθεροποιείται ο συνεχώς ισχυροποιούμενος λαϊκός παράγοντας, με τη μορφή της λαϊκής συμμαχίας. Δε μιλάμε για ένα ξέσπασμα. Και με αυτή την έννοια όσο προωθείται η αποσταθεροποίηση από τα πάνω τόσο πρέπει να σταθεροποιούνται τα βήματα και ο δρόμος του λαού προς τα μπρος. Αλλιώς θα έχεις χάος.

Και βεβαίως, για να μη βρεθείς μπροστά σε χάος και σε απρόβλεπτες εξελίξεις, πρέπει να ξεκαθαρίσει ο λαός σε όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του, ποιο δρόμο ανάπτυξης θέλει, ποια πολιτική εξουσία. Αν η εξουσία η πολιτική είναι λαϊκή θα υπάρχει λαϊκή διακυβέρνηση. Σε αυτή τη διακυβέρνηση βεβαίως το ΚΚΕ θα παίξει αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ