Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ: «Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση The 2012 Euro Plus Monitor, που εκπόνησαν το Lisbo Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10) και την πρώτη θέση μεταξύ των 20 εξεταζόμενων χωρών σε ό,τι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση (...) Την τριετία 2009 - 2012 (...) καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση μοναδιαίου εργατικού κόστους» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Ενας ακόμη γύρος λιτότητας είναι στα σκαριά (...) Τα περισσότερα από τα 44 δισ. της νέας δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (...) Το καλό νέο είναι ότι το κόστος εργασίας έχει καταρρεύσει (...) Το πραγματικό πρόβλημα θα εμφανιστεί αν η ύφεση συνεχιστεί το 2014» (τoυ Hugo Dixon / Reuters Breakingviews / στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΠΕΙΝΑ: «Δύο χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα υποσιτίζονται καθημερινά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους (...) Τα στοιχεία των οικογενειών των υποσιτιζόμενων παιδιών παραδόθηκαν προ ημερών από το υπουργείο Παιδείας...» (στα ΝΕΑ).

Η ΕΦΟΡΙΑ: «Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα τα νοικοκυριά θα πρέπει να εξοφλήσουν την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Θα αυξάνονται οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ και της Κίνας, που δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση στη σημερινή φάση να εισπράξουν το κόστος των παράπλευρων συνεπειών της αποσύνθεσης του κοινού νομίσματος» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε στην κατηγορία "σκουπίδια" ("junk") το αξιόχρεο δύο μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών, της Sony και της Panasonic (...) Οι υποβαθμίσεις αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα για τους δοκιμαζόμενους ιαπωνικούς τεχνολογικούς γίγαντες, που αντιμετωπίζουν (...) σκληρό ανταγωνισμό από την αμερικανική Apple και τη νοτιοκορεάτικη Samsung» (μία είδηση στα «ψιλά» / στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε σημερινή του έκθεση (...) προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2014, έναντι ανάπτυξης 0,2%, που προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ