Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεργός στην ασφυξία του λαού το ΠΑΣΟΚ

Πανηγυρίζει για το Γιούρογκρουπ και προαναγγέλλει ένταση της επίθεσης με τα «ορόσημα» της δόσης

Σαν θετική εξέλιξη για το λαό προσπάθησε να εμφανίσει χτες ο Ε. Βενιζέλος την απόφαση του Eurogroup, λέγοντας παράλληλα ότι «το α' εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα δύσκολο εξάμηνο». Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε νέα πακέτα μέτρων, σημειώνοντας ότι «η εποπτεία έξωθεν είναι πολύ αυστηρή και τα ορόσημα της εκταμίευσης της δόσης εξίσου ασφυκτικά».

Ο ίδιος επιχείρησε να σπείρει αυταπάτες ότι ακόμα κι αν έρθει ανάπτυξη, ο λαός θα γλιτώσει από τα δεινά του, λέγοντας ότι «το 2013 είναι ο χρόνος που η χώρα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, θα οδηγηθεί στο δρόμο της εξόδου από την κρίση». Αναφερόμενος ειδικότερα στις αποφάσεις του Γιουρογκρουπ, εγκωμίασε και χαρακτήρισε «καταλυτικό» το ρόλο του ΔΝΤ στα ενδοϊμπεριαλιστικά παζάρια για τον επιμερισμό της ζημιάς από την καταστροφή κεφαλαίου για την ελεγχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας.

Τόνισε ότι από την απόφαση για την επαναγορά ομολόγων από την ελληνική κυβέρνηση στη δευτερογενή αγορά «δεν πρέπει να θιγούν οι ελληνικές τράπεζες». Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας γιατί «τιτλοποιούνται και προεξοφλούνται έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις για να μπορέσουμε να αντλήσουμε πόρους για την επαναγορά».

Αναφερόμενος, τέλος, στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απήθυνε προσκλητήριο «σε όσους πιστεύουν στην αναδιαμόρφωση της παράταξης» και δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με όλα τα κορυφαία στελέχη. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ανοιχτό όχι μόνο στη στρατηγική συνεργασία, αλλά και τη συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ» φανερώνοντας την πρόθεσή του να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπαλαίωση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Στη χτεσινή κοινή συνεδρίαση κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ πήρε το λόγο και ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος έθεσε έμμεσα θέμα ηγεσίας σημειώνοντας: «Δε θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες γι' αυτή τη χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Ο καθένας μας πρέπει να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις. Οποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές που μας ορίζουν, ας τα αφήσει κι ας φύγει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ