Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Νέα ώθηση στην επίθεση κατά του λαού

Με τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ και την προπαγάνδα για ανάπτυξη προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα

Η κυβέρνηση εναλλάσσει το καρότο με το μαστίγιο για να χειραγωγήσει το λαό. Η χειραφέτηση του κινήματος από τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης είναι προϋπόθεση για τη νίκη
Η κυβέρνηση εναλλάσσει το καρότο με το μαστίγιο για να χειραγωγήσει το λαό. Η χειραφέτηση του κινήματος από τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης είναι προϋπόθεση για τη νίκη
Νέα ώθηση στην υλοποίηση της στρατηγικής σωτηρίας της πλουτοκρατίας με το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το νέο εύθραυστο και πρόσκαιρο συμβιβασμό μεταξύ των δανειστών (ΕΕ - ΔΝΤ) για τη διαχείριση του χρέους. Στον κουρνιαχτό της θριαμβολογίας, που από την πρώτη στιγμή έσπευσε να καλλιεργήσει, η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο για να κλιμακώσει τον πόλεμο κατά του λαού.

Πιο συγκεκριμένα, «καίγεται» να εφαρμοστούν γρήγορα και μέχρι τέλους τα άγρια μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή, να περάσει νέα μέτρα όπως το φορολογικό, με τις μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις, και να τεθούν σε λειτουργία οι μηχανισμοί αυτόματης σφαγής μισθών, συντάξεων, επιδομάτων που αναφέρονται σαφώς και στην απόφαση του Γιούρογκρουπ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η απόφαση διευκολύνει τους παραπάνω σχεδιασμούς επειδή -όπως λένε- «δικαιώθηκε» η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, δηλαδή της τήρησης των δεσμεύσεων και της υλοποίησης κατά 100% των «προαπαιτούμενων». Προκειμένου μάλιστα να εγκλωβίσουν το λαό, υποστηρίζουν ότι όχι μόνο κερδήθηκε η δόση των 44 δισ. ευρώ, αλλά επετεύχθη νέα μείωση του χρέους και μάλιστα δίχως κούρεμα!..

Ταυτόχρονα, προβάλλουν την απόφαση του Γιούρογκρουπ ως αφετηρία της ανάκαμψης - ανάπτυξης, που τάχα θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και καλύτερες μέρες για το λαό. Στην πραγματικότητα, θέλουν να τον στοιχίσουν πίσω από το στόχο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, ώστε να αποδεχθεί ως αναπόφευκτη εξέλιξη τους μισθούς πείνας, την κατάργηση των δικαιωμάτων του και την απόλυτη εξαθλίωση.

Τις κυβερνητικές επιδιώξεις φανέρωσε με σαφήνεια ο Αντ. Σαμαράς στο χτεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα, όπου προσπάθησε με ψέματα να πείσει ότι ο λαός έχει τάχα οφέλη από τη συμφωνία για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Επί της ουσίας, κατέστησε σαφές ότι η κλιμάκωση του πολέμου θα γίνει στο εξής με σημαία την ανάπτυξη, αξιώνοντας μάλιστα θρασύτατα από το λαό να ασπαστεί και συμμετέχει ενεργά στην επίτευξη των στόχων της πλουτοκρατίας, δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, πουλώντας κάλπικες ελπίδες ότι τάχα έτσι θα αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία. «Εχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά: Ανάπτυξη και επενδύσεις κυρίως, γιατί αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη βάση αυτή ζήτησε συναίνεση και συστράτευση του λαού στο «κίνημα των μεταρρυθμίσεων» υπέρ της πλουτοκρατίας, το οποίο θα έχει ως σημαία και την πάση θυσία παραμονή στο μονόδρομο της ΕΕ. Προκειμένου να παρατείνει την ανοχή του λαού, κατέφυγε εκ νέου σε χοντροκομμένα ψέματα, όπως για παράδειγμα ότι «εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα», διαβεβαιώνοντας μάλιστα ανερυθρίαστα ότι «αντίθετα, θα υπάρξει ανακούφιση αδικιών όταν ξεπερνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει»!

Νέα «λυπητερή» στα Ταμεία

Το βέβαιο είναι ότι η (καπιταλιστική) ανάπτυξη θα βρεθεί στο επίκεντρο της προπαγανδιστικής εκστρατείας και της πλύσης εγκεφάλου που θα γίνει το επόμενο διάστημα από το κυβερνητικό επιτελείο, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες εξόδου από την κρίση και κυρίως να αποκρύψει ότι η ανάπτυξη αυτή είναι κόλαση για το λαό, αφού πατάει πάνω στη φτηνή εργατική δύναμη, την υψηλή ανεργία και την απόλυτη φτώχεια. Ταυτόχρονα, στο όνομα της ανάπτυξης προχωρά με «φαστ τρακ» διαδικασίες η εκποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και το πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να χαλάσουν το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί ορισμένες «γκρίζες» πλευρές της απόφασης του Γιούρογκρουπ, όπως για παράδειγμα η επαναγορά ομολόγων, μετακυλίοντας για ακόμα μια φορά μέρος της χασούρας όχι (μόνο) στις τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν με χρήματα του λαού, αλλά των ασφαλιστικών ταμείων, που θα υποστούν νέα σφαγή των αποθεματικών τους. Δεν είναι τυχαίο ότι για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει «ούτε μία μέρα» προκειμένου να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, ενώ θα αξιοποιήσει το κλίμα θριαμβολογίας που η ίδια καλλιεργεί προκειμένου να επιλύσει και προβλήματα συντονισμού και πιο αποτελεσματικής λειτουργίας του κυβερνητικού συνασπισμού. Τα θέματα αυτά βρίσκονται στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ