Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΙΝΗΣΗ» Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Ανακυκλώσιμο υλικό στην αναμόρφωση του συστήματος

Υπόσχεται κι αυτός ένα «εθνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση»

Τις διεργασίες στους κόλπους της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος αναμένεται να πυροδοτήσει η χτεσινή απόφαση του Ε. Βενιζέλου να διαγράψει τον Α. Λοβέρδο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα, μετά την απόφαση του τελευταίου να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικής «κίνησης» με την επωνυμία ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), δίνοντας, ταυτόχρονα, στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη.

Στη γραπτή δήλωση ο Ε. Βενιζέλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Οχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

Ο Α. Λοβέρδος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την κίνησή του, με την επιδίωξη να αποτελέσει έναν ακόμα πόλο στην αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας για τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων. «Προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα πείσει τους πολίτες και θα υλοποιήσει τις αναγκαίες και ανατρεπτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα», τονίζεται στη διακήρυξη της πολιτικής κίνησης του Α. Λοβέρδου.

Οπως έλεγε χτες σε συνεντεύξεις του, η μετεξέλιξη της «κίνησης» σε κόμμα θα εξαρτηθεί από τη δυναμική της. Θετικά βλέπει - κατά δήλωσή του - την κίνηση Λοβέρδου και ο Γ. Ραγκούσης.

Στην ιδρυτική διακήρυξη, ο Α. Λοβέρδος θριαμβολογεί για το γεγονός ότι «το κόστος εργασίας μειώθηκε, και μάλιστα υπέρ του δέοντος, δεν αποτελεί πια εμπόδιο στις επενδύσεις» και διαπιστώνει ότι αυτό που προέχει τώρα, στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων, είναι «να αποκατασταθεί επειγόντως η δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να σταματήσουμε την ύφεση και να ξαναβρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης» και γι' αυτό υπόσχεται κι αυτός να καταρτίσει ένα «εθνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση άμεσης δράσης», με στόχο «να εξουδετερωθούν οι αγκυλώσεις και οι στρεβλώσεις που έχουν υποστεί οι θεσμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ