Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Χύνουν δηλητήριο στις λαϊκές συνειδήσεις

Ολα τους τα επιχειρήματα προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν που επιβάλλει το συμφέρον των μονοπωλίων

«Υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας προς μίμηση» θέλει να καταστήσει την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, εφαρμόζοντας ταχύτατα και πλήρως τα μέτρα και τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ψηφιστεί και εγγυώνται την επανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Προκειμένου να γονατίσει το λαό, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο προπαγάνδας, με ομοβροντία ψεμάτων, εκβιαστικών διλημμάτων, κάλπικων υποσχέσεων και φρούδων ελπίδων. Εξόφθαλμος στόχος, να δεχθεί ο λαός ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της πλουτοκρατίας για την έξοδο από την κρίση και άρα να αποδεχθεί ως αναγκαίες τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται προς όφελος των μονοπωλίων.

Το «μείγμα» της κυβερνητικής προπαγάνδας περιλαμβάνει ασύστολα ψέματα, όπως ότι αν εφαρμοστούν πλήρως τα ψηφισμένα μέτρα, δε θα χρειαστούν νέα, φαιδρά παραμύθια, όπως ότι οι δόσεις των δανείων θα βοηθήσουν την ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αλλά και καλλιέργεια προσδοκιών ότι τάχα η ανάκαμψη - ανάπτυξη είναι θέμα χρόνου και ότι από αυτή θα βγουν κερδισμένα τα λαϊκά στρώματα.

Τον τόνο στην προπαγανδιστική εκστρατεία του ψεύδους και των κάλπικων ελπίδων δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει πλήρης σύμπνοια και μιλάνε με «μια φωνή».

Την ίδια στιγμή, πυροδοτείται ένας αποπροσανατολιστικός θόρυβος γύρω από ορισμένες κραυγαλέες διατάξεις (κατάργηση αφορολογήτου παιδιών, συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ) προκειμένου να αποκρυφτεί το κυρίαρχο, ότι δηλαδή θα κλαπούν 2,5 δισ. ευρώ από μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και την ίδια ώρα προχωρούν σε νέες φοροαπαλλαγές στα κέρδη των καπιταλιστών.

Πάντως, το φορολογικό αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση τις αμέσως επόμενες μέρες. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος Δεκέμβρη θα πρέπει να έχει γίνει νόμος του κράτους, όπως προβλέπεται στο προσχέδιο της απόφασης του Γιούρογκρουπ με ημερομηνία 30 Νοέμβρη 2012.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται ακόμα αναφορά σε 10 προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 13 Δεκέμβρη, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, αλλά και σε 8 μέτρα - συμπεριλαμβανομένης και της ψήφισης του φορολογικού - που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα. Μεταξύ των παρεμβάσεων του μήνα περιλαμβάνονται ο τομέας της Υγείας, του Φάρμακου, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι κοινωνικές δαπάνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ