Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στήνει δόκανο στο λαό με «δόλωμα» τη Χρυσή Αυγή

Σηκώνει «αντιφασιστικό» κουρνιαχτό για να θαμπώσει τη συμβολή του στο τσάκισμα του λαού και στη διαχείριση της αστικής εξουσίας

Με άλλοθι και «σκιάχτρο» τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που την εξέθρεψε και τη συντηρεί το αστικό πολιτικό σύστημα, σαν σιδερένια γροθιά ενάντια στο λαό και το κίνημα, ο Ε. Βενιζέλος επιχείρησε χτες σε συνέντευξη Τύπου να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και συνολικά της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, για την ενίσχυση του φασιστικού μορφώματος.

Επιχειρώντας «αντιπερισπασμό», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το κόμμα του και τους εταίρους της συγκυβέρνησης, που σήμερα επιτίθενται με λύσσα ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, σαν δυνάμεις «αποτροπής» των φαινομένων του «ναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», για να αποπροσανατολίσει το λαό και να μείνει στο απυρόβλητο η αστική βαρβαρότητα, ανεξάρτητα από το διαχειριστή που επιλέγεται κάθε φορά να τη φέρει σε πέρας.

Ταυτόχρονα, με κορόνες περί «ανάδειξης της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος», άνοιξε το δρόμο για συνταγματικές αλλαγές επικίνδυνες για τα πραγματικά συμφέροντα του λαού.

Κρύβουν τη συνενοχή τους

Θέλοντας να κρύψει ότι η πραγματική αντίθεση είναι αυτή ανάμεσα στα μονοπώλια και τους εργάτες και πως το κάθε κόμμα κρίνεται από το ποια όχθη διαλέγει και υπηρετεί, ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε χτες για τη δημιουργία «μετώπου», στο οποίο, όπως ανέφερε, «θα συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή στο μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής σε όλους τους «αρμόδιους θεσμούς», την εκκλησία, τις θρησκευτικές οργανώσεις, στις ΜΚΟ ελληνικές και διεθνείς, στους εκπαιδευτικούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για τον αρχηγό ενός κόμματος, που μαζί με τις άλλες αστικές δυνάμεις επιχείρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να ταυτίσουν τις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, έχοντας υποθάλψει συνθήματα και απόψεις, που ρίχνουν λίπασμα σε μορφώματα όπως αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», είναι γέννημα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ (και η ΝΔ) ήταν που συνεργάστηκε σε τοπικές εκλογές και στην κυβέρνηση με τον ΛΑ.Ο.Σ., όταν αυτός κραύγαζε ενάντια στους μετανάστες, στο κίνημα και στο ΚΚΕ, δείχνοντας τα δόντια του για λογαριασμό του συστήματος.

Το ΠΑΣΟΚ και συνολικά το αστικό σύστημα, που τώρα καλεί σε μέτωπο τάχα ενάντια στο φασισμό, υπέθαλψαν τη θολή εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης, με συνθήματα όπως «κλέφτες πολιτικοί» και «οι 300 στο Γουδή», ενάντια στο ταξικό κίνημα και τη δράση του, στρώνοντας το έδαφος στη Χρυσή Αυγή. Τέλος, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα της ΕΕ είναι αυτά που λιβανίζουν την ευρωένωση του κεφαλαίου, η οποία έχει για επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, υμνεί τους απογόνους των Ες Ες στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και ταυτίζει τον κομμουνισμό με το ναζισμό.

Υπόθεση του λαού να τους απομονώσει

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή», ζήτησε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν «οι διατάξεις του Συντάγματος σε σχέση με τη βουλευτική ασυλία», όταν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις.

Φρόντισε μάλιστα να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης να προτείνει διάταξη για να τίθενται εκτός νόμου κόμματα που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν «αντισυνταγματικό χαρακτήρα». Ο συγκεκριμένος όρος είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, που θα ήθελε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί το εργατικό, λαϊκό κίνημα που παλεύει κόντρα στα μονοπώλια.

Γίνεται φανερό κι από αυτά που λέει ο Ε. Βενιζέλος ότι η Χρυσή Αυγή υπηρετεί τους σχεδιασμούς τους για τη δημιουργία ενός πλαισίου τέτοιου που θα δρα ασφυχτικά σε βάρος του κινήματος και της ταξικής πρωτοπορίας του, αναπαράγοντας την προσφιλή στους αστούς θεωρία των άκρων. Η ποινική δίωξη των Χρυσαυγιτών, όπως και κάθε άλλου που διαπράττει αξιόποινες πράξεις είναι ένα το κρατούμενο.

Η αντιμετώπιση όμως της φασιστικής Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει και να είναι υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος, που πρέπει να την απομονώσει και να την περιθωριοποιήσει, παλεύοντας συνολικά ενάντια στην αστική εξουσία, γέννημα θρέμμα της οποίας είναι η δικτατορία των μονοπωλίων, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο διαχειριστής.

Τέλος, ο Ευαγ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής καθώς και τους Αντ. Σαμαρά και Φ. Κουβέλη και θα ζητήσει να γίνει σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους υπουργούς της συγκυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ