Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Παιχνίδια εντυπώσεων για μετανάστες και πρόσφυγες

Κατακρίνουν το υπουργείο Εσωτερικών ότι εφαρμόζει την αντιδραστική απόφαση του ΣτΕ για την ιθαγένεια πριν δημοσιευθεί

Παιχνίδια εντυπώσεων στις πλάτες των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων παίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου να ανασταλεί η διαδικασία απονομής ιθαγένειας, βάσει της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση.

Με το επιχείρημα ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί επίσημα, τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης ζητούν την απόσυρση της εγκυκλίου του Χ. Αθανασίου, βάζοντας θέμα «νομιμότητας» στην εφαρμογή της. Διαρροές από το ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «παράνομη» απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και προσθέτουν ότι «υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας».

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι «καμία διαρροή ή φήμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει αναστολή εφαρμογής ψηφισμένου από τη Βουλή Νόμου».

Εστιάζοντας κι αυτή στη «νομιμότητα» ή όχι της απόφασης και όχι βέβαια στην ουσία, που είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «δεν υπηρετείται η τήρηση της νομιμότητας όταν, χωρίς να υπάρχει δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα διατάξεων του Νόμου για την Ιθαγένεια, δίδεται εντολή αναστολής εφαρμογής του υπάρχοντος Νόμου».

Με το ίδιο σκεπτικό, της «νομιμότητας» δηλαδή της υπουργικής απόφασης, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει κανονικά τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί παροχής ιθαγένειας, καθώς, όπως ισχυρίζεται ο Α. Καμίνης σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού όμως αυτές δημοσιευτούν κανονικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ